Prima săptămână din Turul Italiei 2021 nu a fost una foarte complicată, dar căzăturile au dus la abandonul unor rutieri cu pretenții, precum Mikel Landa, Pavel Sivakov sau Domenico Pozzovivo. Alți rutieri au venit cu speranțe la general în Giro, dar au sucombat din cauza lipsei de formă sau a ploii. Astfel, Joao Almeida are de recupert deja aproape 5 minute față de tricoul roz, George Bennett, liderul Jumbo Visma, e la aproape 9 minute distanță de Attila Valter, iar Felix Grosschartner, care a impresionat în Vuelta 2020, a pierdut deja aproape 27 de minute.
Dacă azi vom avea o etapă de sprint, care nu va schimba clasamentul general, sâmbătă și duminică ne așteaptă două finishuri în cățărare. Mâine nu ar trebui să se creeze ecarturi între favoriți, evadarea fiind favorită pentru victoria de etapă, dar duminică toate indiciile duc către o mare bătălie între Bernal&Co.

Ce ne așteaptă în weekend, în Giro 2021

Turul Spaniei
Remco Evenepoel, victorie superbă în etapa a 18-a din Vuelta! Belgianul, lider autoritar la general
08/09/2022 LA 15:18
Etapa de sâmbătă, între Foggia și Guardia Sanframondi, este una ușoară, chiar dacă are finalul în cățărare. Ascensiunea de final e însă una ușoară, astfel că oamenii de general nu vor ataca, fiind greu de crezut că se vor crea ecarturi între ei. Evadarea e favorită, mulți cățărători valoroși (Diego Ulissi, George Bennett, Bauke Mollema, Rudy Molard, Felix Grosschartner sau Jefferson Cepeda) fiind extrem de în spate la general și beneficiind de multă libertate din partea plutonului..
https://i.eurosport.com/2021/02/24/3001276.jpg
Etapa de duminică va fi una de gală, în care foarte probabil rutierii de general se vor ataca. Se creează astfel toate premisele pentru "artificii" și pot să apară ecarturi mari între rutieri
Două cățărări de categoria a 2-a și una de a 3-a sunt în meniu, înainte de sosirea de la Campo Felice (1665 metri altitudine). O rundă catalogată de organizatori drept una de 4 stele, cu o diferență de nivel de 3400 de metri.
Ascensiunea de final e extrem de dură în ultima sa parte, când panta medie urcă la 8,6%, cu o pantă maximă de 12%. Dacă despre Egan Bernal, Hugh Carthy sau Aleksandr Vlasov, în această etapă vom vedea exact dacă Simon Yates a jucat "poker" până acum. Pe hârtie, etapa se pretează perfect pentru rutierul lui Team BikeExchange, astfel că putem să asistăm la o demonstrație de forță, ca în Turul Alpilor. De asemenea, runda ne va arăta dacă Remco Evenepoel este cu adevărat o opțiune pentru clasamentul general, deși o eventuală cursă solidă duminică nu garantează că va rezista și în a treia săptămână. "Fenomenul" lui Deceuninck Quick-Step vine după 9 luni fără o cursă oficială, după căzătura din Il Lombardia și se află la primul său mare tur. Ca atare, nimeni nu știe - dincolo de talentul unic - cum îi va reacționa corpul după o cursă pe etape atât de lungă și grea.
https://i.eurosport.com/2021/02/24/3001281.jpg
Rundele de sâmbătă și duminică pot fi urmărite de la 13:35, respectiv 13:10, pe Eurosport 4K și Eurosport Player.
Turul Spaniei
Rigoberto Uran, victorie din evadare în etapa a 17-a din Vuelta! Evenepoel rămâne lider la general
07/09/2022 LA 15:12
Turul Spaniei
Simon Yates, primul nume mare care părăsește Vuelta din cauza Covid! Britanicul era pe 5 la general
31/08/2022 LA 09:00