După 2 etape încheiate la sprint, astăzi a avut loc proba contracronometru din Paris-Nice, pe un traseu aproape plat, lung de 14,4 kilometri.
Marele favorit, Rohan Dennis (Ineos), a stabilit primul timp de referință, dar australianul a fost depășit pe rând de Soren Kragh Andersen (DSM) sau Brandon McNulty (UEA Team Emirates). Primoz Roglic a avut și el o evoluție bună și se părea că se îndreaptă spre o victorie, dar Remi Cavagna (Deceuninck Quick Step) a bătut timpul slovenului cu 6 secunde.
Totuși, nu a fost suficiet pentru francez și pentru câștigarea etapei, deoarece Stefan Bissegger (Education-Nippo) a fost mai rapid cu numai 0,83 decunde, lucru rar întâlnit în ciclism. Astfel, elvețianul aflat la primul său sezon plin din carieră (anul trecut a evoluat doar din august) a reușit cea mai imăportantă victorie a carierei.
Ciclism
Caleb Ewan ratează Milano-Sanremo. Luptă în doi pentru victoria finală în prima clasică monument
18/03/2022 LA 12:47

Bissegger, victoria carierei în contratimpul din Paris-Nice

Vicecampion mondial pe șosea la U23 în 2019, Bissegger mai are o singură victorie în palmares la seniori (Etapa 1-Tour de l'Ain-2019), dar acest succes este cu atât mai important cu cât vine împotriva unor specialiști ai probei de contratimp.
"Această victorie înseamnă enorm pentru mine. Sunt destul de tânăr, merg bine în aceste probe de contratimp. Eu vin din ciclsimul de velodreme și mi s-a potrivit foarte bine traseul de azi. E pentru prima oară când îmbrac un tricou distinctiv, la chiar prima mare cursă a anului și a carierei mele. Sper să mai obțin și alte succese.", a declarat Bissegger, vizibil emoíonat la final.
Odată cu victoria de azi, Bissegger a preluat și conducerea la general, la egalitate perfectă cu Remi Cavagna. Totuși, elvețianul va fi cel care va purta pe umeri tricoul galben în etapa de mâine, care va fi prima în care cățărătorii sunt așteptați să ofere artificii. Pe traseul de 187,6 kilometri vor fi 6 cățărări de categoria a 2-a și 2 de categorie specială, etapa urmând a se încheia pe o cățărare de 7,5 kilometri cu o pantă medie de 5,9%.
Ciclism
Primoz Roglic, la "munca de jos". Va fi locotenentul lui Van Aert în Milano-Sanremo
14/03/2022 LA 10:23
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29