O rundă cu trei căţărări repertoriate în ultima jumătate părea să fie prea mult pentru sprinterii puri. Şi, într-adevăr, pe trena lui Bora, care a tras puternic pentru a-i elimina pe rutieri ca Tim Merlier, Caleb Ewan, Giacomo Nizzollo, astfel încât Sagan să aibă o şansă mai mare de victorie, se părea că evadarea nu are vreo şansă.
Atacanţii zilei s-au numit Samuele Rivi (Eolo-Kometa Cycling Team), Alexis Gougeard AG2R Citroën Team), Andrii Ponomar and Simon Pellaud (Androni Giocattoli-Sidermec), Samuele Zoccarato (Bardiani-CSF-Faizane), Vincenzo Albanese (Eolo-Kometa Cycling Team), Lars van den Berg (Groupama-FDJ) și Taco Van Der Hoorn (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux). Acesta din urmă și Simone Pellaud au fost ultimii supraviețuitori, dar formația lui Sagan părea că a gestionat perfect runda și că evadații nu vor avea vreo șansă.

Taco Van der Hoorn, victorie superbă în Giro 2021

Ciclism
Campionatele Mondiale de Ciclism: favoriții în cursa de șosea. Cine îl oprește pe Wout Van Aert?
IERI LA 11:46
Doar că Bora a rămas fără oameni, după ce și-a consumat toți oamenii pe cățărări pentru a-i distanța pe sprinteri. Ca atare, preț de mulți kilometri nimeni nu a dus trena pe final, iar Van der Hoorn a decis să atace și să ia cursa pe cont propriu. Într-un final, UAE și Cofidis (Gaviria și Viviani au rezistat. De fapt, italianul fusese rupt pe ultima cățărare, dar a avut puterea să revină) au venit la trenă și ultimul kilometru a fost unul dramatic.
Van der Hoorn a rezistat incredibil, cu întregul pluton pe urme, terminând cu 4 secunde în fața lui Cimolai și Sagan, cei care completat podiumul.
"Nu îmi vine să cred. Am mers în evadare, dar era greu de crezut că ne putem gândi la victoria de etapă. Nu am crezut, vă spun sincer, pentru că nu am avut niciodată un avans mare. Cu 25 de kilometri înainte de finish, mai aveam doar un minut avans. Am dat totul, am mers la maximum. După ultima căţărare, mi s-a zis că mai am 40 de secunde. Am mers cât de tare am putut. Cu un kilometru înainte de final m-am uitat în spate şi tot aşteptam să vină, să mă ajungă. Am zis "la dracu, o să mă ajungă". E incredibil că am rezistat", a spus Van der Hoorn la final.
Clasamentul etapei a 3-a din Giro
După ce ieri Tim Merlier a câștigat pentru o echipă pro-continentală etapa din Giro, azi a venit rândul ca o altă echipă de liga secundă să obțină o victorie. E primul succes pentru Intermarche anul acesta și primul într-un mare tur, echipa fiind de altfel la prima prezență în Giro.
În ceea ce îl privește pe Taco, acesta a obținut o victorie uriașă și meritată, prin prisma faptului că a avut curajul să atace. Timingul său a fost perfect și a beneficiat de "anarhia" din pluton din ultimii 10 kilometri, până când formațiile sprinterilor rămași să se organizeze. Probabil că toți s-au temut de Sagan și au vrut ca acesta să fie complet izolat, dar acest joc de poker s-a transformat într-un succes răsunător pentru Van der Hoorn. Victoria de azi e cu atât mai importantă pentru sportivul batav cu cât acesta a avut mari probleme în urmă cu mai mulți ani, luptându-se cu depresia.
https://i.eurosport.com/2021/04/16/3115769.jpg
Marți ne așteaptă o rundă pentru puncheuri sau pentru oamenii de general foarte rapizi, cu o cățărare de categoria a 2-a pe final, care se termină cu 2,5 kilometri înainte de finish. Pare o etapă perfectă pentru rutieri gen Ulissi, Joao Almeida, Remco Evenepoel, Dan Martin și, de ce nu, Aleksandr Vlasov sau Simon Yates.
Ciclism
Filippo Ganna și-a apărat titlul mondial la contratimp! Italianul l-a învins greu pe Wout Van Aert
19/09/2021 LA 15:09
Tour de Slovaquie
Kristoffer Halvorsen s-a impus la sprint în etapa a 3-a din Turul Slovaciei! Sagan, lider la general
18/09/2021 LA 14:39