Movistar a avut un an 2020 lipsit de strălucire (doar 2 victorii), dar echipa iberică are motive de optimism pentru sezonul viitor, odată cu aducerea lui Miguel Angel Lopez. Ajuns la 26 de ani, rutierul columbian a demonstrat în ultimii ani că are forța necesară de a lupta pentru victorie în marile tururi.
Lopez are deja în palmares 2 podiumuri în marile competiții, terminând al 3-lea în clasamentul general în Giro și în Vuelta în 2018. Anul acesta a arătat foarte bine în Turul Franței, la prima sa participare, câștigând etapa de pe Col de la Loze și încheind cursa pe locul 6 în clasamentul tricoului galben.
Columbianul a câștigat câteva curse pe etape în carieră, printre care Turul Elveției (2016), Turul Columbiei (2019), Turul Catalunyei (2019), dar are și o victorie în clasica Milano-Torino (2016), precum și alte 2 victorii de etapă în Vuelta (ambele în 2017).
Ciclism
Eddy Merckx pune capăt conflcitului cu Evenepoel! "Sunt un mare fan al lui Remco, să fie clar!"
18/10/2021 LA 11:55
Aducerea lui Miguel Angel Lopez e un semn clar că Movistar își dorește mai mult de la anul viitor decât supremația în clasamentul pe echipe în marile tururi. Rămâne însă de văzut care dintre aceste va fi obiectivul principal pentru columbian în 2021. Evident, Turul Franței este visul suprem al oricărui ciclist, dar traseul de anul viitor nu li se potrivește foarte bine rutierilor care excelează doar pe cățărări, așa cum este și Lopez.
"Sunt atât de fericit că fac parte dintr-una dintre cele mai importante echipe din lumea ciclismului. Așa cum am făcut întotdeauna, voi încerca să îmi ating potențialul maxim pentru a reprezenta echipa Movistar și oamenii din Columbia în cel mai bun mod posibil. Aceasta a fost întotdeauna o echipă semnificativă pentru fanii mei de acasă și un factor crucial pentru creșterea sportului în America Latină, așa că sunt încântat să mă alătur lor anul viitor.", a declarat Miguel Angel Lopez într-un comunicat de presă a celor de la Movistar, citat de Cyclingnews.com.

Miguel Angel Lopez a semnat cu Movistar

Mutarea lui Lopez la Movistar fusese semnalată în presa de specialitate încă de la începutul lunii noiembrie, dar Eusebio Unzue, directorul celor de la Movistar, declarase la începutul acestei săptămâni că semnarea columbianului este doar pe jumătate rezolvată.
Asocierea celor de la Astana cu o companie canadiană ar fi putut schimba datele problemei, dar până la urmă Lopez nu a mai putut fi oprit de la a pleca la Movistar. În aceste condiții, Astana se va baza pentru marile tururi în special pe oameni ca Jakob Fuglsang, frații Ion și Gorka Izagirre, Luis Leon Sanchez, dar și pe tânărul Alexandr Vlasov, care e posibil să plece și el, la Ineos, din 2022.
Ciclism
Femeia care a provocat cea mai cruntă căzătură din istoria Turului Franței și-a aflat sentința
14/10/2021 LA 18:54
Ciclism
Traseu Turul Franței 2022 | 53 de kilometri de contratimp, etapă pe pavate și finish pe Alpe d'Huez
14/10/2021 LA 12:35