Pentru prima dată de la înființarea echipei (2006), Astana acceptă un sponsor în numele oficial al formației. Echipa a fost întotdeauna finanțată de companii din Kazakhstan, adesea apropiate de guvern, reprezentând un brand național pentru fosta țară sovietică. Cu toate acestea, această finanțare s-a redus semnificativ în ultimii ani, forțând echipa să caute un nou sponsor. Premier Tech a fost sponsor pe tricoul echipei din 2017 dar acum va acoperi o proporție mai mare din bugetul grupării de WorldTour, astfel că numele companiei canadiene va avea mai multă expunere.
Premier Tech este o companie canadiană activă în 4 industrii: soluții pentru cultivatori și grădinari profesioniști, ambalare, reciclare a apei și soluții digitale pentru producție. Are fabrici în 27 de țări și a preluat recent mai multe companii din Franța, sporindu-și prezența în Europa.
"Numele echipei pentru anul următor va fi schimbat, dar, în același timp, echipa va continua să existe sub auspiciile Kazahstanului, în ciuda faptului că finanțarea din partea partenerului general al SA Samruk-Kazyna va fi redusă semnificativ.
Ciclism
Strade Bianche 2022. 3 mari favoriți, într-una dintre cele mai spectaculoase clasice din an
03/03/2022 LA 12:50
Am primit sarcina de a găsi un co-sponsor pentru a reduce povara financiară a companiei din țara noastră. Lucrarea a fost realizată cu succes și într-un timp destul de scurt am reușit să ajungem la o înțelegere reciprocă cu cei de la Premier Tech. Suntem foarte mulțumiți de rezultatele negocierilor cu partea canadiană. Vom continua să glorificăm numele Kazahstanului, precum și numele noului nostru partener canadian Premier Tech în arena sportivă globală.
Premier Tech dorește să își conecteze rețeaua mondială de parteneri și clienți prin intermediul acestei sponsorizări și parteneriat cu Astana.", a declarat Yana Seel, unul dintre oficialii Astanei, citat de Cycling News.
La fel de încântați de această colaborare, care se va întinde pe cel puțin 3 ani, s-au declarat și reprezentanții companiei canadiene. De asemenea, se vor pune bazele înființării a 2 echipe de tineret în Canada și Kazakhstan, care să crească tineri de valoare.
"Pentru Premier Tech, acest anunț este punctul culminant al unui parteneriat care a început în 2017, unul care este alimentat de o pasiune de lungă durată pentru ciclism", a declarat Jean Belanger, președinte și director executiv al Premier Tech.

Vlasov - Giro dell'Emilia 2020 - Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Vlasov ar putea rămâne la Astana! Miguel Angel Lopez, aproape de Movistar

În ceea ce privește partea sportivă, schimbarea numelui aduce cu sine și schimbarea polilor de putere din fruntea echipei. Alexandre Vinokourov a fost mult timp forța motrice a echipei, gestionând legăturile dintre aceasta și autoritățile kazace, dar rapoartele din presa italiană sugerează că ar putea avea un rol mai mic în viitor.
Yana Seel, care s-a alăturat Astanei la începutul sezonului 2019, este directorul general al companiei Abacanto SA din Luxemburg, care conduce echipa, și este de așteptat ca acesta să-l înlocuiască oarecum pe Vinokourov. În același timp, canadianul Steve Bauer se alătură echipei ca director sportiv, înlocuindu-i eventual pe unul dintre Aleksandr Shefer și Dmitrij Sedun.
Venirea unui nou sponsor, care întărește finanțele echipei, ar putea avea efecte imediate și în privința lotului. Liderul absolut al echipei va fi în continuare Jakob Fuglsang, dar Astana l-ar putea convinge și pe Alexandr Vlasov să rămână. Rusul de 24 de ani mai are un singur an de contract cu gruparea kazacă și s-a scris foarte mult despre interesul celor de la Ineos Grenadiers pentru serviciile sale. Tânărul rutier a demonstrat în dese rânduri că are potențialul necesar pentru a deveni un câștigător de mari tururi.
Directorul sportiv principal, Giuseppe Martinelli, a declarat pentru Bici.Pro că este puțin probabil ca Astana-Premier Tech să îl semneze pe fostul lider al echipei Fabio Aru, așa cum s-a speculat în presa de specialitate, concentrându-se în schimb pe rutierii mai tineri. Printre cei vizați sunt campionul mondial sub 23 de ani Samuele Battistella, de la NTT Pro Cycling și a colegul său italian, Matteo Sobrero. Alți 2 oameni importanți ai echipei, Ion și Gorka Izagirre, urmează să rămână la Astana, dar se așteaptă ca Miguel Angel Lopez să plece la Movistar.
Ciclism
Il Lombardia, ultimul "monument" din 2021. Cine se impune în "Clasica frunzelor moarte"?
08/10/2021 LA 10:54
Turul Franței
Gestul uriaș făcut de o fană în Turul Franței, după ce un rutier al Astanei a suferit o căzătură
04/07/2021 LA 10:17