Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Traseul din Turul Franței 2021, dezvăluit. Cei mai mulți kilometri de contratimp din ultimii 8 ani

Cristian Mihală

Actualizat 02/11/2020 la 10:07 GMT+2

Traseul din Turul Franței 2021 a fost dezvăluit duminică seară, într-o ediție specială difuzată în cadrul emisiunii Stade 2. A 108-a ediție a cursei va avea loc între 26 iuni și 18 iulie și va favoriza rutierii cu un contratimp puternic.

Turul Franței 2021

Credit imagine: Getty Images

Turul Franței 2021 se va desfășura mai devreme decât de obicei, pentru ca rutierii să poată participa la Jocurile Olimpice. Dacă în ultimii ani organizatori au programat un traseu prietenos cu francezii, cu puțini kilometri de contratimp, de această dată lucrurile s-au schimbat. "E un traseu care favorizează mai mult oamenii compleți în detrimentul cățărătorilor", a anunțat Thibaut Pinot, după ce a văzut profilul etapelor.
Într-adevăr, vom avea 58 kilometri de luptă contra-cronometru, cei mai mulți din 2013 până în prezent. Ruta din 2020 a programat doar 36,2 kilometri de contratimp, spre exemplu. Pentru prima oară din 2017, ASO a pregătit două etape de contratimp.

Traseul din Turul Franței 2021

Startul va avea loc în Bretania și plutonul va rămâne în acea regiune pentru alte trei runde, inclusiv una în cățărare pe Mur-de-Bretagne, acolo unde puncheurii vor avea oportunitatea să ia provizoriu tricoul galben.
Prima etapă care va zgudui clasamentul general va fi a 5-a, un contratimp de 27 de kilometri în Laval.
După o primă săptămână în care sprinterii vor avea cel puțin trei oportunități de a se lupta pentru victoriile de etapă, urmează Alpii, cu treceri peste Le Grand-Bornand și Tignes.
Mont Ventoux
Cea mai așteptată rundă din primele două săptămâni va fi cea în care apare Mont Ventoux (etapa 11). După 4 ani de pauză, Turul Franței se întoarce în program cu legendara cățărare, iar aceasta va fi urcată chiar de două ori (pentru prima oară din 1994 până în prezent). Din păcate, finishul va fi în coborâre, astfel că s-ar putea să nu se atace și să nu se creeze ecarturi importante.
Col du Portet
Ultima săptămână ne duce în Pirinei, cu runda a 17-a programând Col de Peyresourde și Col de Portet (2215 metri altitudine).
Tourmalet
Etapa regină va fi, probabil, a 18-a, cu ascensiunea "mamut" de pe Luz Ardiden, venită la scurt timp după trecerea peste legendara Col du Tourmalet.
Ultima rundă care va contura clasamentul general va fi cea de-a 20-a, când 31 de kilometri de contratimp vor sta între rutierii de general și tricoul galben.
Primoz Roglic pare a fi cel mai favorizat de parcursul din 2021, în condițiile în care vorbim de atât de mulți kilometri de contratimp și puține finishuri în cățărare. Pe hârtie, profilul etapelor nu e perfect pentru Pogacar, câștigătorul de anul acesta, dar rutierul lui UAE a demonstrat că se poate descurca excelent și în proba contra-cronometru. De altfel, el a cucerit tricoul galben chiar pe "terenul" lui Roglic, doar că proba contra-cronometru de pe La Planches de Belles Filles a fost una în cățărare.
picture

Turul Franței 2021 - Traseul a fost dezvăluit

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo