Vizată de această sancțiune este și Gazprom-RusVelo, singura echipă rusă de nivel înalt din plutonul profesionist, care urma să participe în perioada următoare la trei competiții din calendarul mondial: Tirreno - Adriatico și Milano - Sanremo, în Italia, și Turul Cataloniei, în Spania.
Comitetul director al UCI a închis totodată ușa, cu efect imediat, echipelor sau selecționatelor naționale ale Rusiei și Belarus, în toate probele din calendarul internațional.
Forul internațional de ciclism, prezidat de francezul David Lappartienet, a explicat că aplică deciziile ferme luate de Comitetul Internațional Olimpic, care a recomandat luni ca Rusia și Belarus să fie suspendate din competițiile sportive.
Turul Italiei
Momentul șocant în care Juan Pedro Lopez, tricoul roz din Giro, îl lovește cu o sticlă pe Sam Oomen
ACUM 7 ORE
Citește și:
Vineri, UCI condamnase "cu cea mai mare fermitate încălcarea dreptului internațional și a integrității teritoriale ucrainene", după declanșarea invaziei Rusiei.
Echipa Gazprom-RusVelo, care concurează în al doilea eșalon al ciclismului profesionist, este compusă din 21 de rutieri, nouă dintre ei fiind de ruși.
Formația rusă, care a participat deja la Turul Italiei, în 2016 și 2017, a concurat ultima oară la Turul Emiratelor Unite, unde a obținut o victorie de etapă prin tânărul ceh Mathias Vacek (19 ani).
Sursa: AGERPRES
Ciclism
Tricoul roz din Giro a aruncat cu o sticlă în Sam Oomen. Explicațiile lui Juan Pedro Lopez
IERI LA 08:15
Turul Italiei
Rezumatul celei de-a noua etape din Turul Italiei, în care Hindley s-a impus după un final tensionat
IERI LA 21:01