Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tadej Pogacar, prima victorie a sezonului! Slovenul s-a impus entuziasmant în etapa a 4 din UAE Tour

Nicu Savin

Actualizat 23/02/2022 la 16:17 GMT+2

Tadej Pogacar a preluat conducerea clasamentului general din Turul Emiratelor Arabe Unite, după ce s-a impus în etapa a 4-a, prima care a avut pe traseu o cățărare.

adej Pogacar of Slovenia and UAE Team Emirates white best young jersey celebrates winning ahead of Adam Yates of United Kingdom and Team INEOS Grenadiers during the 4th UAE Tour 2022 - Stage 4 a 181km stage from Fujairah Fort to Jebel Jais 1490m / #UAETou

Credit imagine: Getty Images

Tadej Pogacar este așteptat să bifeze noi borne impresinante în acest sezon, iar slovenul demonstrează încă din start că este într-o formă de invidiat. Turul Emiratelor Arabe Unite este prima cursă la care participă dublul câștigător al Turului Franței, iar acesta a convertit în victorie prima etapă care s-a potrivit profilului său.
După ce a terminat pe locul 4 contratimpul din etapa a 3-a, Pogacar a câștigat fără mari emoții runda a 4-a. Aceasta a avut finish-ul pe cățărarea Jabel Jais (18,8 kilometri / 5,7%), iar UAE a controlat clar ostilitățile în finalul cursei.

Tadej Pogacar, victorie în etapa a 4-a din Turul Emiratelor Arabe Unite

Faptul că ascensiunea finală nu a fost foarte abruptă a permis unui număr mare de rutieri să reziste până la final, dar Pogacar a ieșit la rampă pe ultima sută de metri, când a sprintat spre victorie fără ca vreun rival să-i pună probleme serioase.
picture

Radej Pogacar, victorios în etapa a 4-a din Turul Emiratelor Arabe Unite

Pe locul doi a sosit Adam Yates (Ineos), iar ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Aleksandr Vlasov (Bora). În urma acestei victorii, Pogacar a devenit și lider în clasamentul general, având 2 secunde avans față de Filippo Ganna (Ineos).
Runda de azi a fost marcată și de un episod neplăcut, Mark Cavendish suferind o căzătură destul de urâtă. Totuși, britanicul a revenit pe bicicletă și a ajuns în siguranță la final. Astfel, Cavendish va avea ocazia să lupte din nou pentru victorii în următoarele două etape, când traseele vor fi pentru sprinteri.
Lupta pentru câștigarea clasamentului general se va da în ultima rundă, care se va încheia pe cățărarea Jebel Hafeet (10,9 kilometri / 6,8%). Ținând cont de forma arătată astăzi, Pogacar este mare favorit să câștige din nou Turul Emiratelor Arabe Unite, așa cum s-a întâmplat și în 2021.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo