Tadej Pogacar este așteptat să bifeze noi borne impresinante în acest sezon, iar slovenul demonstrează încă din start că este într-o formă de invidiat. Turul Emiratelor Arabe Unite este prima cursă la care participă dublul câștigător al Turului Franței, iar acesta a convertit în victorie prima etapă care s-a potrivit profilului său.
După ce a terminat pe locul 4 contratimpul din etapa a 3-a, Pogacar a câștigat fără mari emoții runda a 4-a. Aceasta a avut finish-ul pe cățărarea Jabel Jais (18,8 kilometri / 5,7%), iar UAE a controlat clar ostilitățile în finalul cursei.

Tadej Pogacar, victorie în etapa a 4-a din Turul Emiratelor Arabe Unite

Turul Italiei
Giro 2022 | Sprinterii vor duce o bătălie aprigă pentru tricoul cyclame! Cine sunt favoriții
05/05/2022 LA 15:22
Faptul că ascensiunea finală nu a fost foarte abruptă a permis unui număr mare de rutieri să reziste până la final, dar Pogacar a ieșit la rampă pe ultima sută de metri, când a sprintat spre victorie fără ca vreun rival să-i pună probleme serioase.

Radej Pogacar, victorios în etapa a 4-a din Turul Emiratelor Arabe Unite

Pe locul doi a sosit Adam Yates (Ineos), iar ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Aleksandr Vlasov (Bora). În urma acestei victorii, Pogacar a devenit și lider în clasamentul general, având 2 secunde avans față de Filippo Ganna (Ineos).
Runda de azi a fost marcată și de un episod neplăcut, Mark Cavendish suferind o căzătură destul de urâtă. Totuși, britanicul a revenit pe bicicletă și a ajuns în siguranță la final. Astfel, Cavendish va avea ocazia să lupte din nou pentru victorii în următoarele două etape, când traseele vor fi pentru sprinteri.
Lupta pentru câștigarea clasamentului general se va da în ultima rundă, care se va încheia pe cățărarea Jebel Hafeet (10,9 kilometri / 6,8%). Ținând cont de forma arătată astăzi, Pogacar este mare favorit să câștige din nou Turul Emiratelor Arabe Unite, așa cum s-a întâmplat și în 2021.
Tour des Flandres
Mathieu Van Der Poel a câștigat pentru a doua oară în carieră Turul Flandrei! Pogacar, marele învins
03/04/2022 LA 14:49
Tour des Flandres
Tadej Pogacar nu are așteptări prea mari în Turul Flandrei: "Alerg un pic în necunoscut"
29/03/2022 LA 15:43