Arkea-Samsic a obținut automat invitația pentru toate cele 3 Mari Tururi din 2022, ca urmare a faptului că a terminat pe locul doi în clasamentul echipelor Pro-Continentale, sezonul trecut (prima echipă în clasamentul pe puncte a fost Alpecin-Fenix, care a confirmat deja participarea în Giro). Doar că Arkea a declinat această oportunitate, echipa lui Quintana preferând să se concentreze pe Turul Franței și Vuelta.
Ca atare, organizatorii Giro au avut 3 wildcarduri disponibile, iar azi au anunțat cine vor fi formațiile care vor completa lista de 22 de echipe prezente la start. "Câștigătoarele" sunt Bardiani CSF Faizanè, Drone Hopper-Androni Giocattoli și Eolo-Kometa. Cum era de așteptat, RCS Sport a preferat 3 echipe italiene pro-continentale, mizând pe faptul că acestea vor anima evadările.
CITEȘTE ȘI:
Turul Italiei
Giro 2022 | Sprinterii vor duce o bătălie aprigă pentru tricoul cyclame! Cine sunt favoriții
05/05/2022 LA 15:22
FABIO JAKOBSEN, CE VICTORIE! S-A IMPUS ÎN EDIȚIA A 74-A DIN KUURNE-BRUXELLES-KUURNE

Edi Grosu, șanse mari să meargă în Turul Italiei 2022

Vestea e una excelentă pentru Edi Grosu, care de anul acesta concurează pentru Drone Hopper–Androni Giocattoli.
Dacă totul va fi în regulă din punct de vedere medical, sprinterul nostru în vârstă de 29 de ani nu are cum să lipsească de la startul primului mare tur al anului, fiind probabil cea mai bună variantă pentru echipă pentru o clasare între primii, într-o etapă.
Rutierul din Zărnești a participat de două ori în Turul Italiei, în 2015 și 2016, pe vremea când evolua la o altă formație Pro-Continentală din Cizmă, Nippo-Vini Fantini. În 2015, sprinterul nostru a avut rezultate fantastice în Giro, terminând în primii 20 în 4 etape, bifând inclusiv un loc 5, cea mai bună performanță a unui român într-o rundă dintr-un mare tur, în istorie. Apoi, un an mai târziu, Edi nu a mai fost la același nivel, nici profilul etapelor nepotrivindu-i-se la fel de bine. În 2016, el a bifat totuși un top 10 în Giro, chiar în ultima etapă, între Cuneo și Torino (în runda câștigată de Nikias Arndt, Grosu a sosit pe 8).
Giro 2022 se va desfășura în perioada 6 - 29 mai și va fi în direct pe Eurosport. Nu știm încă sigur cine va fi prezent la start, dar e de așteptat ca rutieri ca Tom Dumoulin (Jumbo-Visma), Simon Yates (BikeExchange-Jayco), Giulio Ciccone (Trek-Segafredo), Tom Pidcock și Tao Geogheghan Hart (Ineos Grenadiers), Hugh Carthy (EF Education-EasyPost), Caleb Ewan (Lotto Soudal) sau Mark Cavendish (QuickStep-AlphaVinyl) să răspundă "prezent".
Tour of Türkiye
Surpriză uriașă în Turul Turciei! Eduardo Sepulveda a câștigat etapa a 4-a și e lider la general
13/04/2022 LA 14:33
Ciclism
Caleb Ewan ratează Milano-Sanremo. Luptă în doi pentru victoria finală în prima clasică monument
18/03/2022 LA 12:47