Finalul din cel de-al 3-lea "monument" al sezonului a fost absolut incredibil. Primoz Roglic a fost câștigător, dar mai degrabă putem vorbi despre înfrângerea lui Julian Alaphilippe, care a comis o eroare inexplicabilă pentru un rutier profesionist.
În cursa de azi s-a ajuns la sprint într-un grup redus, iar Julian Alaphilippe era favorit cert în fața unor rutieri ca Marc Hirschi, Primoz Roglic, Matej Mohoric sau Tadej Pogacar. Francezul a sprintat evident mai bine, dar după ce l-a desprins pe Hirschi s-a crezut câștigător și nu a mai pedalat pe ultimii metri, ridicând brațele în semn de succes.
Ciclism
Campionatele mondiale de ciclism: 4 mari favoriți la medalii, la proba de contratimp
IERI LA 10:24
Prin partea dreaptă a rutierului de la Deceuninck Quick Step a venit Primoz Roglic (Jumbo Visma), care a trecut primul linia de sosire, cu doar un vârf de roată avans. Pe locul 3 a sosit Marc Hirschi (Sunweb).
Astfel, Julian Alaphilippe plătește tribut indolenței și ratează o șansă uriașă de a-și trece în palmares o dublă de vis (Campionatul Mondial și Liege-Bastogne-Liege) în numai o săptămână.
Imediat după cursă, comisarii au analizat felul în care a decurs finish-ul, iar Alaphilippe a fost retrogradat pe poziția a 5-a. Aceștia au considerat că francezul și-a modificat trasa și l-a împiedicat pe Marc Hirschi să sprinteze.
Dacă luăm în calcul această decizie, putem afirma că Alpahilippe ar fi pierdut oricum această cursă, dar nu se poate ști dacă hătărârea ar mai fi fost aceeași în contextul în care francezul ar fi trecut primul linia de sosire, existând premisele unui scandal imens.

Photo-finish-ul din Liege Bastogne-Liege

https://i.eurosport.com/2020/10/04/2902103.jpg
Ciclism
Gazzetta dello Sport: Roglic - out, Pogacar - in, la Mondiale, în proba de contratimp
13/09/2021 LA 13:28
Turul Spaniei
Primoz Roglic a încheiat en-fanfare Vuelta 2021! Slovenul s-a impus la contratimpul din ultima etapă
05/09/2021 LA 18:30