Finalul din cel de-al 3-lea "monument" al sezonului a fost absolut incredibil. Primoz Roglic a fost câștigător, dar mai degrabă putem vorbi despre înfrângerea lui Julian Alaphilippe, care a comis o eroare inexplicabilă pentru un rutier profesionist.
În cursa de azi s-a ajuns la sprint într-un grup redus, iar Julian Alaphilippe era favorit cert în fața unor rutieri ca Marc Hirschi, Primoz Roglic, Matej Mohoric sau Tadej Pogacar. Francezul a sprintat evident mai bine, dar după ce l-a desprins pe Hirschi s-a crezut câștigător și nu a mai pedalat pe ultimii metri, ridicând brațele în semn de succes.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Prin partea dreaptă a rutierului de la Deceuninck Quick Step a venit Primoz Roglic (Jumbo Visma), care a trecut primul linia de sosire, cu doar un vârf de roată avans. Pe locul 3 a sosit Marc Hirschi (Sunweb).
Astfel, Julian Alaphilippe plătește tribut indolenței și ratează o șansă uriașă de a-și trece în palmares o dublă de vis (Campionatul Mondial și Liege-Bastogne-Liege) în numai o săptămână.
Imediat după cursă, comisarii au analizat felul în care a decurs finish-ul, iar Alaphilippe a fost retrogradat pe poziția a 5-a. Aceștia au considerat că francezul și-a modificat trasa și l-a împiedicat pe Marc Hirschi să sprinteze.
Dacă luăm în calcul această decizie, putem afirma că Alpahilippe ar fi pierdut oricum această cursă, dar nu se poate ști dacă hătărârea ar mai fi fost aceeași în contextul în care francezul ar fi trecut primul linia de sosire, existând premisele unui scandal imens.

Photo-finish-ul din Liege Bastogne-Liege

https://i.eurosport.com/2020/10/04/2902103.jpg
Ciclism
Primoz Roglic și-a prelungit contractul cu Jumbo Visma! Șefii echipei au planuri mari cu slovenul
22/12/2021 LA 16:22
Ciclism
Alaphilippe: "Nu vreau să îmi termin cariera fără să fi încercat să câştig Turul Franţei"
30/11/2021 LA 12:31