Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Kruijswijk şi Matthews, out din Giro! Jumbo Visma și Mitchelton-Scott părăsesc in-corpore competiţia

Cristian Mihală

Actualizat 13/10/2020 la 13:31 GMT+3

Haos în Giro 2020, după prima zi de pauză. Testele de COVID-19 au adus multe rezultate pozitive, astfel că toată echipa Mitchelton-Scott a părăsit competiţia. Steven Kruijswijk şi Michael Matthews au fost şi ei confirmaţi cu coronavirus.

Kruijswijk - Giro d'Italia 2020, stage 6 - Getty Images

Credit imagine: Getty Images

UPDATE: Întreaga echipă Jumbo-Visma a decis să se retragă din Turul Italiei, după ce liderul Kruijswijk a fost depistat cu coronavirus. Olandezii nu au vrut să riște nimic, dar hotărârea a venit probabil și în contextul în care, fără cățărătorul care a terminat pe 3 Turul Franței, în 2019, echipa nu mai avea vreun obiectiv. Întreaga formație fusese construită în jurul lui Kruijswijk, dar batavii nu aduseseră o echipă stelară, cum s-a întâmplat în Le Tour și cum se va întâmpla în Vuelta. În aceste condiții, era greu să obțină o victorie de etapă, din evadare, lucru care probabil a ușurat decizia retragerii.
Știrea inițială
"Bula" din Turul Italiei nu a funcţionat precum cea din Turul Franţei, e adevărat şi pe fondul unei creşteri exponenţiale al numărului de cazuri în toată Europa.
Ca atare, luni, în prima zi de pauză, s-au efectuat 571 de teste în laboratorul mobil pus la dispoziţie de RCS, organizatoarea competiţiei.
Rezultatele au venit în această dimineaţă şi mulţi sportivi nu vor mai lua startul în etapa a 10-a. Cea mai notabilă absenţă va fi a lui Steven Kruijswijk, rutierul Jumbo Visma care visa la tricoul roz. Olandezul a căzut în Dauphine şi nu a putut fi prezent la startul Le Tour, astfel că şi-a fixat principalul obiectiv al sezonului în Giro. Acesta a fost depistat pozitiv cu COVID-19 şi a intrat deja în izolare.

Teste COVID-19 pozitive în Giro 2020

Michael Matthews (Sunweb), care spera la tricoul în clasamentul pe puncte, a avut şi el un test pozitiv şi a părăsit competiţia. Acelaşi lucru s-a întâmplat cu întreaga echipă Mitchelton-Scott. După ce săptămâna trecută liderul Simon Yates a spus "adio" competiţiei, după ce a fost testat cu coronavirus după ce a simţit o durere de cap, acum alţi 4 membri ai echipei au ieşit pozitiv. Ca atare, australienii nu mai aveau cum să continue, fiind un pericol pentru toţi ceilalţi.
Pe lângă aceştia, alte două teste au ieşit pozitive, dar vorbim de membrii din staffurile AG2R La Mondiale şi Ineos Grenadiers.
Azi, avem o rundă cu un final presărat de multe cățărări scurte și abrupte, chiar dacă nu toate sunt repertoriate. Pe hârtie, traseul de azi i se potrivește excelent lui Fuglsang și aproape deloc lui Nibali, care preferă ascensiunile lungi și cu o pantă constantă. Danezul are șansa să câștige din nou secunde în raport cu rivalii, chiar dacă probabil nu se vor crea ecarturi mari.
Înainte de a doua săptămână din Giro 2020, Joao Almeida e lider la general, cu un avans de 30 de seunde față de Wilco Kelderman. Fuglsang are de recuperat un minut și o secundă față de lider, în timp ce Nibali e la 57 de secunde de portughezul lui Deceuninck - Quick Step.
Etapa de azi va fi transmisă de Eurosport 1 și Eurosport Player începând cu 13:25.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo