Ciclism
Giro d'Italia

Nibali, despre cei 3 rutieri care îi pot "fura" tricoul roz în Giro. Marea surpriză anticipată

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Nibali a câștigat Giro în 2013 și 2016

Credit imagine: Getty Images

DeCristian Mihala
27/07/2020 la 09:02

Vincenzo Nibali a vorbit despre adversarii principali pe care îi va avea în Giro 2020, cursa care reprezintă principalul obiectiv al "Rechinului". Italianul se teme cel mai mult de Carapaz, Fuglsang și Simon Yates, dar admite că Remco Evenepoel poate fi marea surpriză.

Primul mare tur al sezonului a fost reprogramat pentru perioada 3-25 octombrie, iar Nibali își construiește forma exclusiv pentru a fi în formă maximă la startul competiției. Al doilea cel mai titrat om de general din plutonul profesionist, după Froome (victorii în toate cele trei mari tururi, cu două succese finale în Giro), va face în toamnă 36 de ani și știe că această oportunitate poate fi ultima din carieră pentru a câștiga o competiție de asemenea anvergură.

Chiar dacă Giro se suprapune pentru o săptămână cu Vuelta, în Turul Italiei concurența se anunță una feroce, cu Richard Carapaz, câștigătorul de anul trecut și Simon Yates (învingător în Vuelta 2018) principalii rivali pentru "Rechin".

Ciclism

Sam Bennett s-a impus în etapa a 4-a din Burgos. Mâine este ultima etapă

31/07/2020 LA 17:23

"Mă aștept la replici puternice din partea lui Richard Carapaz, Jakob Fuglsang și Simon Yates. Și cineva poate fi marea surpriză: Remco Evenepoel. E foarte puternic și are personalitate, îmi place mult de el. Doar cursa ne va spune, însă, cât de bine se poate descurca într-un mare tur de trei săptămâni", a spus rutierul lui Trek într-un interviu pentru siteul echipei.

Nibali nu va lăsa nimic la voia întâmplării și va fi extrem de atent la adversari, fiind conștient că, după un sezon întrerupt de pandemie, surprizele se pot ține lanț.

"Istoria Giro ne învață că în fiecare an apare o surpriză, așa că nu voi subestima pe nimeni", a mai spus Nibali, înainte de a saluta decizia lui Sagan de a renunța la multe clasice pentru a fi la startul Giro: "Sunt fericit să avem un rutier ca el în cursă. Prezența lui va face Turul Italiei și mai special".

Nibali, despre ruta Giro 2020

Turul Italiei trebuia să debuteze la Budapesta, dar pandemia de coronavirus i-a făcut pe organizatori să regândească traseul, după ce Ungaria și-a declinat aptitudinea de a mai ține etape pe teritoriul maghiar. Se va pleca din Sicilia, locul în care s-a născut "Rechinul", pentru ca apoi ruta să urmeze traiectoria sud-nord, de-a lungul coastei Adriaticii.

Corsa Rosa va beneficia de 58,8 kilometri de contratimp și de un final epic, la mare altitudine, în cea de-a treia săptămână. Sosirile de pe Madonna di Campiglio și Sestriere vor fi decisive pentru stabilirea clasamentului final, crede rutierul lui Trek.

"Faptul că Giro debutează într-o zonă pe care o cunosc foarte bine nu trebuie să mă distragă. Contratimpul și sosirea pe Etna vor fi extrem de importante, dar cred că cea de-a treia săptămână va fi decisivă. Specialiștii la contratimp au un avantaj dacă ne uităm pe traseu, dar doar dacă etapele contra-cronometru ar fi fost la început. După mai bine de două săptămâni, forța mentală și fizică va fi diferită", a concluzionat rutierul lui Trek.

Ciclism

S-a încheiat etapa ''regină'' din Vuelta a Burgos. Victorie entuziasmantă a lui Remco Evenepoel

30/07/2020 LA 16:46
Ciclism

Rutierii columbieni ajung duminică în Europa cu un zbor special. Anunțul Guvernului

16/07/2020 LA 15:00
Subiecte asemănătoare
CiclismGiro d'ItaliaVincenzo NibaliJakob Diemer FuglsangMai multe
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol