Primul mare tur al sezonului a fost reprogramat pentru perioada 3-25 octombrie, iar Nibali își construiește forma exclusiv pentru a fi în formă maximă la startul competiției. Al doilea cel mai titrat om de general din plutonul profesionist, după Froome (victorii în toate cele trei mari tururi, cu două succese finale în Giro), va face în toamnă 36 de ani și știe că această oportunitate poate fi ultima din carieră pentru a câștiga o competiție de asemenea anvergură.

Chiar dacă Giro se suprapune pentru o săptămână cu Vuelta, în Turul Italiei concurența se anunță una feroce, cu Richard Carapaz, câștigătorul de anul trecut și Simon Yates (învingător în Vuelta 2018) principalii rivali pentru "Rechin".

Vuelta a España
Aubisque şi Tourmalet, "şterse" din Vuelta, din cauza măsurilor anti-COVID. Noul profil al etapei 6
IERI LA 08:54

"Mă aștept la replici puternice din partea lui Richard Carapaz, Jakob Fuglsang și Simon Yates. Și cineva poate fi marea surpriză: Remco Evenepoel. E foarte puternic și are personalitate, îmi place mult de el. Doar cursa ne va spune, însă, cât de bine se poate descurca într-un mare tur de trei săptămâni", a spus rutierul lui Trek într-un interviu pentru siteul echipei.

Nibali nu va lăsa nimic la voia întâmplării și va fi extrem de atent la adversari, fiind conștient că, după un sezon întrerupt de pandemie, surprizele se pot ține lanț.

"Istoria Giro ne învață că în fiecare an apare o surpriză, așa că nu voi subestima pe nimeni", a mai spus Nibali, înainte de a saluta decizia lui Sagan de a renunța la multe clasice pentru a fi la startul Giro: "Sunt fericit să avem un rutier ca el în cursă. Prezența lui va face Turul Italiei și mai special".

Nibali, despre ruta Giro 2020

Turul Italiei trebuia să debuteze la Budapesta, dar pandemia de coronavirus i-a făcut pe organizatori să regândească traseul, după ce Ungaria și-a declinat aptitudinea de a mai ține etape pe teritoriul maghiar. Se va pleca din Sicilia, locul în care s-a născut "Rechinul", pentru ca apoi ruta să urmeze traiectoria sud-nord, de-a lungul coastei Adriaticii.

Corsa Rosa va beneficia de 58,8 kilometri de contratimp și de un final epic, la mare altitudine, în cea de-a treia săptămână. Sosirile de pe Madonna di Campiglio și Sestriere vor fi decisive pentru stabilirea clasamentului final, crede rutierul lui Trek.

"Faptul că Giro debutează într-o zonă pe care o cunosc foarte bine nu trebuie să mă distragă. Contratimpul și sosirea pe Etna vor fi extrem de importante, dar cred că cea de-a treia săptămână va fi decisivă. Specialiștii la contratimp au un avantaj dacă ne uităm pe traseu, dar doar dacă etapele contra-cronometru ar fi fost la început. După mai bine de două săptămâni, forța mentală și fizică va fi diferită", a concluzionat rutierul lui Trek.

Vuelta a España
Dan Martin, victorie în faţa lui Roglic şi Carapaz pe La Laguna Negra. Slovenul rămâne în roşu
IERI LA 16:59
Giro d'Italia
Ziua "Z" în Giro 2020. Azi avem Cima Coppi: etapa decisivă pentru tricoul roz
22/10/2020 LA 06:21