Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Caleb Ewan, victorie la sprint în etapa a 5-a din Giro 2021! Australianul l-a devansat pe Nizzolo

Nicu Savin

Actualizat 12/05/2021 la 18:56 GMT+3

Caleb Ewan s-a impus la sprint în etapa a 5-a din Giro 2021. Australianul i-a devansat pe italienii Giacomo Nizzolo și Elia Viviani. Mikel Landa a asuferit o căzătură groaznică și va fi cel mai probabil nevoit să abandoneze.

Caleb Ewan festeggia dopo la volata di Cattolica - Giro d'Italia 2021

Credit imagine: Getty Images

Etapa a 5-a din Giro era una în care niciun scenariu în afara unui finish la sprint masiv nu stătea în picioare. Prima evadare a zilei a fost repede anihilată și se părea că plutonul și-a luat o zi liberă și va merge la pas până la finish.
Simon Pellaud (Androni Giocattoli-Sidermec) și Davide Gabburo (Bardiani-CSF-Faizanè) au animat puțin cursa cu 70 de kilometri înainte de final, dar echipele favoriților i-au ținut permanent sub control pe cei doi și finalul a fost cel așteptat de toată lumea.
Campionul Italiei, Giacomo Nizzolo (Qhuebeka Assos) a declanșat primul sprintul și se părea că se îndreaptă spre prima sa victorie din carieră într-un mare tur, dar Caleb Ewan (Lotto Soudal) a venit puternic din spate și a trecut primul linia de sosire. Pe locul 3 s-a clasat Elia Viviani (Cofidis).
Pentru micuțul australian a fost cea de-a 2-a victorie a sezonului, după ce și-a adjudecat o etapă în Turul Emiratelor Arabe Unite. În marile tururi, Ewan s-a impus pentru a 10-a oară, el având până acum o victorie în Vuelta, 5 în Turul Franței și alte 4 în Giro.

Mikel Landa, out din lupta pentru tricoul roz

Etapa de astăzi nu trebuia să reprezinte o mare problemă pentru oamenii de general, însă pentru Mikel Landa (Bahrain Victorious) a fost un adevărat dezastru. Ibericul a fost implicat într-o căzătură zdravănă cu aproximativ 5 kilometri înainte de final și a rămas întins pe asfalt, suferind după toate probabilitățile o ruptură de claviculă, ceea ce presupune un abandon.
Ceilalți oameni de general au ajuns cu bine la finish și sunt așteptați să iasă la rampă mâine, când vom avea parte de primul finish în cățărare de la această ediție din Giro. Aceasta nu va fi una foarte dificilă (o pantă medie de 6%), însă lungimea ei de peste 15 kilometri oferă suficient spațiu celor care vor vrea să atace.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo