Etapa a 5-a din Giro era una în care niciun scenariu în afara unui finish la sprint masiv nu stătea în picioare. Prima evadare a zilei a fost repede anihilată și se părea că plutonul și-a luat o zi liberă și va merge la pas până la finish.
Simon Pellaud (Androni Giocattoli-Sidermec) și Davide Gabburo (Bardiani-CSF-Faizanè) au animat puțin cursa cu 70 de kilometri înainte de final, dar echipele favoriților i-au ținut permanent sub control pe cei doi și finalul a fost cel așteptat de toată lumea.
Campionul Italiei, Giacomo Nizzolo (Qhuebeka Assos) a declanșat primul sprintul și se părea că se îndreaptă spre prima sa victorie din carieră într-un mare tur, dar Caleb Ewan (Lotto Soudal) a venit puternic din spate și a trecut primul linia de sosire. Pe locul 3 s-a clasat Elia Viviani (Cofidis).
Ciclism
Caruso, victorie de colecție în Vuelta! Roglic, o nouă lecție pentru rivali
22/08/2021 LA 15:10
Pentru micuțul australian a fost cea de-a 2-a victorie a sezonului, după ce și-a adjudecat o etapă în Turul Emiratelor Arabe Unite. În marile tururi, Ewan s-a impus pentru a 10-a oară, el având până acum o victorie în Vuelta, 5 în Turul Franței și alte 4 în Giro.

Mikel Landa, out din lupta pentru tricoul roz

Etapa de astăzi nu trebuia să reprezinte o mare problemă pentru oamenii de general, însă pentru Mikel Landa (Bahrain Victorious) a fost un adevărat dezastru. Ibericul a fost implicat într-o căzătură zdravănă cu aproximativ 5 kilometri înainte de final și a rămas întins pe asfalt, suferind după toate probabilitățile o ruptură de claviculă, ceea ce presupune un abandon.
Ceilalți oameni de general au ajuns cu bine la finish și sunt așteptați să iasă la rampă mâine, când vom avea parte de primul finish în cățărare de la această ediție din Giro. Aceasta nu va fi una foarte dificilă (o pantă medie de 6%), însă lungimea ei de peste 15 kilometri oferă suficient spațiu celor care vor vrea să atace.
Ciclism
Roglic n-ar fi nici pe departe un "patron" al Vueltei. Strategia sa e simplă şi poate fi oprit uşor
22/08/2021 LA 11:08
Turul Spaniei
Vuelta 2021, 3 zile până la start! 5 rutieri de urmărit, în afara marilor favoriți Roglic și Bernal
11/08/2021 LA 15:05