Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Richard Carapaz, convins că poate câștiga Vuelta! Cu cine crede că se va bate pentru tricoul roșu

Nicu Savin

Publicat 23/08/2022 la 13:40 GMT+3

Richard Carapaz se numără printre favoriții la câștigarea tricoului roșu în Vuelta, iar ecuadorianul crede că are forța necesară pentru a triumfa. Vorbind despre principalii săi rivali la victoria finală, campionul olimpic de la Tokyo l-a numit pe Primoz Roglic, dar a subliniat că oameni ca Hindley sau Landa au și ei atuurile lor.

Richard Carapaz wird nicht zur Tour de France fahren

Credit imagine: Getty Images

Richard Carapaz este la ultimul mare tur în tricoul celor de la Ineos, ecuadorianul semnând deja un contract pe 3 ani cu Edication Easy Post. Rutierul de 29 de ani vrea cu orice preț să se despartă cum se cuvine de echipa britanică și să câștige Vuelta 2022.
În 2020, Carapaz a fost aproape de un succes în Turul Spaniei, dar a fost învins în final de Primoz Roglic. Pe șosea, ecuadorianul a fost mai bun, dar slovenul de la Jumbo Visma a câștigat tricoul roșu grație secundelor de bonificație. În acest an, cei doi sunt considerați din nou principalii favoriți și se anunță o luptă foarte strânsă.
Vorbind despre șansele sale la victoria generală, Carapaz a spus că se simte într-o formă foarte bună și este capabil să meargă până la capăt de această dată. În opinia sa, Roglic este primul favorit la câștigarea tricoului roșu, dar i-a numit și pe Hindley și Landa ca oameni cu potențialul necesar de a se implica în această bătălie.
"Suntem foarte motivați și avem o mare oportunitate de a lupta pentru tricoul roșu. Suntem într-o formă excelentă și trebuie să profităm de ea.Nu am nicio îndoială cu privire la performanța mea. În cele din urmă, întotdeauna am evoluat bine în marile tururi. Am mare încredere în mine și în echipa mea. Vom face un tur grozav.
Sunt mulți oameni buni și dornici de a câștiga. Dar este clar că Roglic, în calitate de câștigător al ultimelor trei ediții, este marele favorit pentru a repeta victoria. Hindley și Landa, desigur, sunt doi rivali foarte duri, așa cum s-a văzut și în Giro.", a spus Carapaz într-un interviu acordat pentru Marca.

Richard Carapaz, convins că Ineos are o echipă puternică în Vuelta, care poate lupta pentru tricoul roșu

Ineos nu l-a desemnat în mod clar pe Carapaz ca lider, iar acesta a evitat să își asume acest rol, subliniind că echipa va trage pentru cel mai în formă rutier. Daniel Martinez și Pavel Sivakov sunt ceilalți doi oameni care s-ar putea implica în bătălia pentru clasamentul general, dar părerea unanimă a specialiștilor este că Richard Carapaz este omul numărul 1.
"Avem o echipă grozavă și cel mai bun va fi cel care concura pentru tricoul roșu. În Turul Franței s-a văzut deja că au fost mai mulți rutieri implicați în clasamentul general până când în final s-a putut lupta pentru podium cu Thomas, care a fost cel mai puternic. Anul acesta echipa nu a câștigat un mare tur, dar nu poți câștiga întotdeauna. Sper să putem schimba asta la Vuelta și să terminăm cu o victorie.", a completat ecuadorianul.
Richard Carapaz a fost în acest an și în Giro, unde era mare favorit, dar a terminat al doilea, fiind învins pe final de Jai Hindley, astfel că are de luat o revanșă în plus. Campionul olimpic de la Tokyo are un singur mare tur câștigat în carieră, Giro 2019, pe când evolua pentru Movistar.
După 3 etape scurse din Vuelta, Carapaz este pe locul 8 la general, la 13 secunde distanță de componenții echipei Jumbo Visma, printre care și Roglic. Această situație se datorează faptului că gruparea olandeză a câștigat contratimpul pe echipe din prima etapă, iar următoarele două s-au terminat la sprint, astfel că nu s-au mai făcut diferențe.
Etapa de azi ar putea schimba lucrurile în acest sens, deoarece cu aproximativ 20 de kilometri înainte de final există o cățărare de categoria a 3-a, unde oamenii puternici sunt așteptați să rupă plutonul. Întreaga etapă va fi transmisă în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player de la ora 15:30.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo