Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jumbo Visma a câștigat contratimpul pe echipe din prima etapă din Vuelta! Roglic, gest superb

Nicu Savin

Publicat 19/08/2022 la 21:42 GMT+3

Jumbo Visma și-a respectat statutul de favorită și s-a impus în contratimpul pe echipe din prima etapă din Vuelta. Formația olandeză a fost mai rapidă cu 14 secunde decât Ineos și cu 15 față de Quick Step. Primoz Roglic i-a făcut un cadou superb coechipierului Robert Gesink, lăsându-l să treacă primul linia de sosire, astfel că olandezul va purta mâine tricoul roșu.

Final 1ª etapa: Jumbo-Visma arrasa en la crono y Robert Gesink es el primer líder

Credit imagine: Eurosport

Vuelta 2022 a pornit astăzi la drum din Olanda, iar prima etapă a propus un contratimp pe echipe, o probă care nu a mai apărut în Turul Spaniei din 2019. Calculele hârtiei au fost respectate, iar Jumbo Visma a fost cea mai puternică formație.
Rutierii echipei olandeze au parcurs cei 23,3 kilometri din jurul orașului Utrecht în 24 de minute și 40 de secunde. Pe locul doi s-a clasat Ineos, la 13 secunde distanță, iar podiumul a fost completat de Quick Step, la 14 secunde de formația învingătoare.

Primoz Roglic, cadoul superb pentru Robert Gesink

Primoz Roglic este principalul om de general al celor de la Jumbo Visma și în mod normal el ar fi trebuit să treacă primul linia de sosire pentru a prelua tricoul roșu, dar slovenul a făcut un gest superb pentru coechipierul său, Robert Gesink. Olandezul de 36 de ani a terminat primul cursa, astfel că de mâine va îmbrăca tricoul de lider.
Decizia lui Roglic este de înțeles din mai multe puncte de vedere. Gesink are 36 de ani și a purta tricoul de lider într-un mare tur în fața propriilor suporteri va fi un prilej de mare sărbătoare. În plus, olandezul nu a purtat niciodată tricoul de lider într-un mare tur, iar șansele de a o face altădată sunt mici.
Etapa de mâine va fi prima ocazie pentru sprinteri de a lupta pentru victorie. Traseul de 175,1 kilometri dintre s-Hertogenbosch și Utrecht nu are nicio dificultate, astfel că oamenii rapizi din pluton sunt așteptați să se întreacă la un sprint masiv.
La Vuelta 2022 - Stage 2 route profile
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo