Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carapaz va pleca de la Ineos și va semna cu Education Easy Post! Motivul din spatele deciziei

Nicu Savin

Publicat 20/08/2022 la 15:37 GMT+3

Richar Carapaz se află în Vuelta, dar această competiție este ultima de o asemenea anvergură în care ecuadorianul va îmbrăca tricoul lui Ineos. Campionul olimpic va evolua începând de anul viitor pentru Education Easy Post și a explicat că a luat această decizie din dorința de a câștiga Turul Franței, lăsând să se înțeleagă că la actuala echipă nu ar fi avut susținerea necesară pentru acest țel.

Richard Carapaz

Credit imagine: Getty Images

Richard Carapaz este printre cei mai buni oameni de general din lume, dar până la 29 de ani ecuadorianul nu și-a trecut în palmares decât un mare tur câștigat: Giro 2019, pe când îmbrăca tricoul echipei Movistar. În 2020 a ajuns la Ineos, dar aglomerația de valori la echipa britanică l-a împiedicat să fie lider în toate marile tururi la care a participat, iar când a avut acest statut a dezamăgit.
Vuelta 2022 este ultima șansă pentru Carapaz să câștige un mare tur pentru Ineos, deoarece din sezonul viitor va concura pentru Education Easy Post, formație cu care a semnat până la finalul lui 2025. În turul Spaniei, campionul olimpic de la Tokyo este susținut de o echipă puternică, dar nu-i va fi deloc ușor să câștige tricoul roșu. După prima etapă, el are deja de recuperat un ecart de 14 secunde față de Primoz Roglic, care este marele favorit în opinia experților.
Plecarea lui Carapaz de la Ineos este una cât se poate de logică. În 2023, Egan Bernal va fi cel mai probabil omul de general în Turul Franței, iar ecuadorianul își dorește să se bată pentru tricoul galben. Tocmai acesta a fost motivul pentru care a ales Education Easy Post, echipă care i-a garantat probabil că va fi lider în Le Tour.

Richard Carapaz a semnat cu Eduacation Easy Post și are ca obiectiv câștigarea Turului Franței

În decalarația emisă cu ocazia anunțului oficial, Carapaz a recunoscut că dorința de a câștiga Turul Franței l-a împins să plece de la Ineos, lăsând oarecum să se înțeleagă că la gruparea britanică nu a primit susținerea de care ar fi avut nevoie.
"Education Easy Post este o echipă cu multă ambiție și multe lucruri pe care își dorește să le realizeze. Sunt un rutier care se poate integra foarte bine în echipă. Sunt motivat și căutam o echipă cu aceleași obiective ca și mine.Mă concentrez și vreau să încerc să câștig Turul Franței și cred că este ceva ce putem realiza împreună.
O echipă ca aceasta vrea să câștige un mare tur, la fel ca mine. Este ceva pentru care va trebui să muncim mult pentru că acest obiectiv necesită multă muncă, multă dăruire. Sunt motivat să mă alătur echipei pentru a lupta pentru acest vis și simt că echipa are încredere în mine, așa că vom încerca să realizăm multe împreună", a declarat Carapaz, citat de cyclingweekly.com.
De când a ajuns la Ineos, în 2020, Richard Carapaz a câștigat o sigură competiție pe etape, Turul Elveției în 2021. În această perioadă, ecuadorianul a participat la 5 mari tururi, cele mai bune rezultate fiind locurile doi ocupate în Vuelta 2020 și Giro 2022, deși performanța din primul mare tur al acestui an este mai degrabă un eșec, dat fiind faptul că era mare favorit și chiar a codus competiția până spre final, când a fost învins de Jai Hindley.
În Turul Franței, rutierul de 29 de ani a ocupat un loc 3 în 2021, dar atunci nu a avut statutul de lider de la început, fiind însărcinat cu acest rol abia după abandonul lui Egan Bernal.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo