Rigoberto Uran, victorie din evadare în etapa a 17-a din Vuelta! Evenepoel rămâne lider la general

Nicu Savin

Actualizat 08/09/2022 la 12:05 GMT+3

Rigoberto Uran s-a impus din evadare în etapa a 17-a din Vuelta, după ce a forțat în ultimul kilometru al ascensiunii finale. Quentin Pacher și Jesus Herrada au completat podiumul. Remco Evenepoel nu a avut probleme în a-și păstra tricoul roșu, deși Enric Mas a încercat să-l atace pe final.

Rigoberto Uran sur la Vuelta 2022

Credit imagine: Getty Images

Ziua de azi a început vestea tristă a retragerii lui Primoz Roglic din Vuelta, ca urmare a rănilor suferite în căzătura de pe finalul rundei de ieri. Etapa a a 17-a a fost una ideală pentru evadare, iar lupta pentru creearea acesteia a fost una aprigă, care a durat mai bine de o oră.
În cele din urmă un grup de 13 rutieri s-a desprins de pluton și cum niciunul nu reprezenta vreun pericol pentru clasamentul general (cel mai bine plasat era Rigoberto Uran, la aproape 15 minute de lider) a devenit repede clar că victoria se va obține din acest contingent.
La începerea cățărării finale, Monasterio de Tentudia (9,3 km / 5,1%), Lawson Craddock (Bike Exchange) avea un avans fragil față de colegii de evadare, dar ulterior s-a dus la aproape 30 de secunde. Rigoberto Uran (Education EasyPost), Clement Champoussin (AG2R) și Quentin Pacher (Groupama FDJ) au plecat în urmărirea americanului, iar celor 3 li s-au alăturat Marc Soler (UAE), Kenny Elissonde (Trek Segafredo) și Jesus Herrada (Cofidis).

Rigoberto Uran, victorie superbă în etapa a 17-a din Vuelta

În grupul urmăritor au început ezitările cu privire la cine să ducă trena, iar Craddock avea 15 secunde avans când mai era doar un kilometri și jumătate de parcurs. Americanul nu a rezistat totuși și a fost ajuns la intrarea în ultimul kilometru. Jessus Herrada a forțat apoi și s-a desprins ușor, dar Uran a venit tare din urmă și a sprintat apoi pentru victorie. Quentin Pacher și Jesus Herrada au completat podiumul.
Pentru Uran, aceasta a fost prima victorie a carierei în Vuelta, iar columbianul a intrat în categoria selectă a rutierilor cu succese de etapă în toate cele trei mari tururi. El are în palmares două victorii în Giro și una în Turul Franței. În urma victoriei de azi, Uran a urcat în top 10 în clasamentul general, fiind acum pe locul 9.
În ceea ce privește lupta pentru tricoul roșu, Remco Evenepoel nu a avut probleme în a rămâne lider autoritar. Enric Mas l-a atacat pe belgian, dar fără sorți de izbândă, profilul cățărării finale nefiind cel mai potrivit pentru crearea de ecarturi între oamenii de general. Joao Almeida a câștigat circa 20 de secunde în raport cu ceilalți rutieri, insuficient pentru a-i aduce o urcare în clasamentul general (rămâne pe 7).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo