Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Primoz Roglic a abandonat Vuelta! Coşmar pentru liderul Jumbo Visma, locul 2 la general

Cristian Mihală

Actualizat 07/09/2022 la 11:06 GMT+3

Primoz Roglic (Jumbo-Visma), locul doi la general în Vuelta 2022, nu va pleca în etapa a 17-a. Căzătura de ieri l-a afectat prea tare pe sloven, care renunţă astfel la visul cuceririi celui de-al 4-lea Tur al Spaniei la rând.

Team Jumbo's Slovenian rider Primoz Roglic (L), injured after a fall, crosses the finish line with Team Jumbo-Visma's Dutch rider Mike Teunissen during the 16th stage of the 2022 La Vuelta cycling tour of Spain

Credit imagine: Getty Images

2022 este un an al ghinioanelor pentru Roglic. Slovenul a căzut în Turul Franţei şi în cele din urmă a abandonat, dar acest lucru a însemnat un eşec doar în plan personal, pentru că al său coleg de la Jumbo, Jonas Vingegaard, a ajuns în galben la Paris.
Problemele medicale au pus sub semnul întrebării prezenţa sa în Vuelta, acolo unde câştigase tricoul roşu în ultimii 3 ani. În cele din urmă, slovenul a fost la startul ultimului mare tur al anului, iar prestaţia sa a fost una excelentă.
Aflat pe locul doi la general înainte de etapa de ieri, Roglic a orchestrat un atac excelent pe un final de rundă prielnic puncheurilor. Remco Evenepoel, liderul de la general, a "spart" în ultimii 3 kilometri şi a primit timpul plutonului, dar Primoz nu s-a putut bucura deloc de demersul său. Pentru că în ultimii 200 de metri s-a "luat pe roţi" cu un alt rutier şi a căzut rău.

Roglic abandonează Vuelta 2022

Imaginile au relevat probleme în special la cot pentru sloven, care a decis în această dimineaţă să nu mai ia startul în etapa a 17-a.
Ca atare, locul doi la general (la 1 minut şi 26 de secunde de Remco) spune adio cursei şi visului de a face un "poker" în Vuelta. Evenepoel are ca şi adjudecat în aceste condiţii tricoul roşu, el având un avans de 2 minute şi o secundă faţă de Enric Mas (Movistar), care a urcat pe 2 după abandonul lui Roglic.
Lupta pentru al 3-lea loc de pe podium va fi însă palpitantă în această a treia săptămână: Juan Ayuso, Carols Rodriguez şi Miguel Angel Lopez nu pot spera să îi ajungă pe Mas sau Evenepoel, dar vor da o bătălie pe cinste pentru locul 3. Distanţa dintre ei e de doar 38 de secunde.
10 victorii de etapă a reuşit Roglic, de-a lungul timpului, în Vuelta. Cu 3 succese la general, slovenul e la egalitate cu Tony Rominger şi Alberto Contador, într-o ierarhie în care doar Roberto Heras s-a impus de mai multe ori (4 tricouri roşii - 2000, 2003, 2004, 2005).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo