Tadej Pogacar a capotat pe Col de Granon, în această săptămână, după ce Jumbo Visma a interpretat o strategie perfectă. Olandezii au înțeles că UAE e într-o situație complicată, după ce doi rutieri au abandonat, din cauza COVID-19, iar Rafal Majka, principalul ajutor pentru Tadej în munți, e nevoit să concureze deși are la rândul său coronavirus (un nivel scăzut, conform testelor PCR, care nu îl fac contagios). Ca atare, l-au izolat pe Pogacar încă de pe Galibier, Vingegaard punând apoi 3 minute între el și sloven, pe Col de Granon.
Superioritatea Jumbo Visma părea evidentă, dar azi a fost o zi de coșmar pentru echipa batavă. Primoz Roglic, care a căzut în etapa cu pavate (și-a pus singur umărul la loc), a decis să nu mai continue, dorind să se concentreze cât mai bine pentru revenirea pentru Vuelta. Slovenul a abandonat, așadar, o decizie care acum devine una extrem de neinspirată pentru echipă, în contextul a ce s-a întâmplat în etapa 14.
"Pentru a îi permite corpului meu să se vindece corespunzător, am decis să nu mai iau startul în etapa de azi. Sunt mândru de contribuția mea la actualul clasament și am încredere că echipa va ajunge la Paris cu tricoul galben și cel verde", a spus Roglic, potrivit velonews.com.
Turul Franței
"Tremura tot!" Vingegaard, de la puștiul paralizat de frică, la un mic "canibal" al Turului Franței
26/07/2022 LA 11:35

Căzături în serie pentru Jumbo Visma: Kruijswijk a abandonat și el

Runda de azi - una liniștită altfel, în care plutonul a controlat evadarea în vederea unui sprint - s-a transformat într-o zi de uitat pentru Jumbo Visma.
Cu 63,9 kilometri rămași de disputat, Wout Van Aert și Steven Kruijswijk au fost printre rutieri care au căzut, după o ambuscadă în pluton. Tricoul verde s-a ridicat repede și a continuat, dar veteranul de 35 de ani, fost loc 3 în Turul Franței, a abandonat. Kruijswijk s-a ținut permanent de umăr, semn că a căzut pe claviculă, și a fost imediat preluat de o ambulanță și dus la spital.
După doar 6 kilometri, Jonas Vingegaard și Tiesj Benoot au căzut și ei. Danezul s-a ridicat imediat și a prins plutonul repede, dar rutierul belgian a părut destul de zdruncinat de contactul cu asfaltul.
Ca atare, Jumbo Visma s-a dezintegrat pur și simplu în etapa de azi: pe lângă Roglic și Kruijswijk, care nu vor mai concura, Benoot, care a arătat de asemenea foarte bine în munți, s-ar putea să aibă mari probleme. În consecință, Vingegaard va depinde aproape exclusiv de Sepp Kuss și de Van Aert, care însă cu siguranță e obosit după turul de forță făcut, în dorința de a cuceri tricoul verde (care e o formalitate, în acest moment. Olandezul trebuie doar să ajungă la Paris).
În aceste condiții, Pogacar va avea spațiu de manevră, chiar dacă UAE probabil nu va putea să îl ajute prea mult. Dar Jumbo Visma a pierdut enorm și Vingegaard va trebui să fie cel care îi răspunde slovenului în Pirinei, fiind greu de crezut că poate să mai fie foarte mult ajutat de echipă. Iar câștigătorul ultimelor două etape e super-ofensiv, lucru ilustrat și de ceea ce s-a întâmplat ieri, când a atacat încă de la începutul etapei (fără succes, evident).
Turul Franței
Enric Mas, locul 11 în Turul Franței, a abandonat. Ibericul, pozitiv la COVID-19
22/07/2022 LA 11:48
Turul Franței
Știm în proporție de 99,99% toate tricourile distinctive din Turul Franței. Jumbo-Visma și restul
22/07/2022 LA 06:50