Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Vingegaard, victorie colosală în etapa a 11-a din Turul Franței! L-a "dezbrăcat" pe Pogacar de tricoul galben

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 13/07/2022 la 18:34 GMT+3

Jonas Vingegaard a câștigat etapa a 11-a din Turul Franței. Danezul de la Jumbo Visma a dat un atac fulgerător cu 5 kilometri înainte de final și a ajuns singur la linia de sosire. Victoria de azi îi aduce rutierului de 25 de ani și tricoul galben, pe care îl ia de la Tadej Pogacar, care nu a avut răspuns la atacul decisiv și a terminat la aproape 3 minute de câștigătorul etapei.

Vingegard attaque Pogacar dans le col du Granon - Tour 2022

Credit imagine: Eurosport

Etapa a 11-a din Turul Franței a fost una epocală, de departe cea mai spectaculoasă din ultimii ani. Jumbo Visma a profitat din plin de superioritatea numerică și l-a hărțuit în permanență pe Tadej Pogacar, iar această tactică a dat roade.
Primoz Roglic și Jonas Vingegaard l-au atacat pe rând pe Pogacar încă de pe prima cățărare a zilei, Col du Telegraph, iar atacurile au continuat pe Col du Galibier. Dacă slovenul a rezistat cu brio pe aceste ascensiuni, el nu a mai putut face nimic pe Col du Granon.
Cu aproximativ 5 kilometri înainte de finish, Vingegaard a forțat din nou și Pogacar nu a mai avut răspuns. Deși l-a avut lângă el pe Rafal Majka, slovenul a cedat aproape incredibil și a pierdut secundă după secundă.
Convins că este aproape de izbânda carierei, Vingegaard a mers impecabil până la finish, lăsându-i în urmă pe Nairo Quintana și Warren Barguil și câștigând solitar etapa. Podiumul rundei a fost completat de Nairo Quintana (Arkeea Samsic) și Romain Bardet (DSM).
Clasamentul etapei a 11-a din Turul Franței
Citește și:

Vingegaard, marele favorit din Turul Franței

Chinuindu-se serios, Pogacar nu a putut face altceva decât să limiteze pierderile. Acesta nu și-a putut salva tricoul galben, ajungând la linia de sosire la aproximativ 3 minute în spatele lui Vingegaard, ceea ce înseamnă că danezul a preluat șefia clasamentului general, având acum peste două minute avans față de sloven.
În aceste condiții, Vingegaard a devenit mare favorit la câștigarea Turului Franței, scenariu care părea de necrezut după cum au stat lucrurile până acum.
Tadej Pogacar nu a pierdut doar primul loc la general, ci a căzut chiar pe locul 3, între el și Vingegaard interpunându-se și Romain Bardet (DSM).
Clasamentul general din Turul Franței după 11 etape
Evident, mai sunt multe etape până la final, dar faptul că Pogacar a arătat slăbiciuni serioase la altitudine reprezintă un impuls moral uriaș pentru cei de la Jumbo, care de acum înainte vor trebui doar să apere tricoul galben al lui Vingegaard.
În urma acestei etape, Turul Franței 2022 practic a explodat și orice e posibil de acum înainte. Etapa de mâine va fi una crucială pentru favoriți. De ziua Franței, plutonul va trece din nou peste Col du Galibier, dar de pe un alt versant, și peste Col de la Croix de Fer, în timp ce finish-ul va fi pe legendara L'Alpe d'Huez (13,9 km / 7,9%).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo