Etapa a 11-a din Turul Franței a fost una epocală, de departe cea mai spectaculoasă din ultimii ani. Jumbo Visma a profitat din plin de superioritatea numerică și l-a hărțuit în permanență pe Tadej Pogacar, iar această tactică a dat roade.
Primoz Roglic și Jonas Vingegaard l-au atacat pe rând pe Pogacar încă de pe prima cățărare a zilei, Col du Telegraph, iar atacurile au continuat pe Col du Galibier. Dacă slovenul a rezistat cu brio pe aceste ascensiuni, el nu a mai putut face nimic pe Col du Granon.
Cu aproximativ 5 kilometri înainte de finish, Vingegaard a forțat din nou și Pogacar nu a mai avut răspuns. Deși l-a avut lângă el pe Rafal Majka, slovenul a cedat aproape incredibil și a pierdut secundă după secundă.
Turul Spaniei
Primoz Roglic și-a revenit complet și va participa în Vuelta, unde poate intra în istorie
IERI LA 14:32
Convins că este aproape de izbânda carierei, Vingegaard a mers impecabil până la finish, lăsându-i în urmă pe Nairo Quintana și Warren Barguil și câștigând solitar etapa. Podiumul rundei a fost completat de Nairo Quintana (Arkeea Samsic) și Romain Bardet (DSM).
https://i.eurosport.com/2022/07/13/3409995.jpg
Citește și:

Vingegaard, marele favorit din Turul Franței

Chinuindu-se serios, Pogacar nu a putut face altceva decât să limiteze pierderile. Acesta nu și-a putut salva tricoul galben, ajungând la linia de sosire la aproximativ 3 minute în spatele lui Vingegaard, ceea ce înseamnă că danezul a preluat șefia clasamentului general, având acum peste două minute avans față de sloven.
În aceste condiții, Vingegaard a devenit mare favorit la câștigarea Turului Franței, scenariu care părea de necrezut după cum au stat lucrurile până acum.
Tadej Pogacar nu a pierdut doar primul loc la general, ci a căzut chiar pe locul 3, între el și Vingegaard interpunându-se și Romain Bardet (DSM).
https://i.eurosport.com/2022/07/13/3409996.jpg
Evident, mai sunt multe etape până la final, dar faptul că Pogacar a arătat slăbiciuni serioase la altitudine reprezintă un impuls moral uriaș pentru cei de la Jumbo, care de acum înainte vor trebui doar să apere tricoul galben al lui Vingegaard.
În urma acestei etape, Turul Franței 2022 practic a explodat și orice e posibil de acum înainte. Etapa de mâine va fi una crucială pentru favoriți. De ziua Franței, plutonul va trece din nou peste Col du Galibier, dar de pe un alt versant, și peste Col de la Croix de Fer, în timp ce finish-ul va fi pe legendara L'Alpe d'Huez (13,9 km / 7,9%).
Turul Spaniei
Tadej Pogacar nu va merge în Vuelta! Slovenul și-a fixat alte două obiective în finalul sezonului
26/07/2022 LA 11:11
Turul Franței
Eddy Merckx știe de ce Pogacar a pierdut Turul Franței! Care a fost marea eroare a slovenului
24/07/2022 LA 13:57