Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Remco Evenepoel a pus capăt oricăror speculații, înainte de Vuelta: "Am contract până în 2026"

Nicu Savin

Publicat 18/08/2023 la 13:13 GMT+3

Remco Evenepoel a fost subiectul mai multor zvonuri potrivit cărora ar vrea să plece de la Quick Step la Ineos. Cu o săptămână înainte de startul Turului Spaniei, belgianul a ținut să facă lumină în acest caz și a spus că-și va respecta contractul cu actuala echipă, valabil până la finalul lui 2026. Campionul mondial de contratimp a adăugat că este foarte mulțumit de venirea lui Mikel Landa.

Remco Evenepoel, campion la contratimp la Campionatele Mondiale de la Glasgow

Remco Evenepoel se pregătește intens de Vuelta, unde speră să-și apere tricoul roșu câștigat anul trecut. Belgianul are un moral excelent înainte de ultimul mare tur al anului, după ce a câștigat medalia de aur la contratimp, la Mondiale.
Totuși, în jurul său există o mare controversă, mai multe surse din lumea ciclismului anunțând că ar vrea să plece de la Quick Step la finalul sezonului. Ineos este echipa care l-ar ademeni cu un salariu uriaș și cu promisiunea de a-i oferi o echipă solidă pentru a putea aspira la câștigarea Turului Franței. De altfel, nemulțumirea belgianului ar fi legată tocmai de incapacitatea lui Patrick Lefevere de a-i aduce locotenenți de seamă la actuala echipă, care să-l ajute să lupte de la egal la egal cu formații ca UAE, Jumbo Visma sau Ineos.

Remco Evenepoel aduce liniștea la Quick Step, înainte de Vuelta

Tatăl lui Evenepoel a făcut mai multe declarații care au amplificat aceste zvonuri, însă rutierul a ținut să limpezească apele cu o săptămână înainte de Vuelta. Acesta a declarat că are un contract până la finalul lui 2026 și ducerea la bun sfârșit a înțelegerii este o chestiune de respect, subliniind că lumea ciclismului e diferită de cea a fotbalului, unde se fac transferuri contra cost.
"În mod normal da (n.r. dacă va rămâne la Quick Step). Am contract până la sfârșitul anului 2026. E o chestiune de respect. Contractul este contract. Nu poți spune: -La revedere, ne vedem-. Regulile ciclismului nu sunt ca cele ale fotbalului. Nu este vorba de a plăti milioane și de a lua jucătorul sau ciclistul.", a spus Evenepoel, citat de cyclingnews.com.
Oficialii lui Quick Step au făcut deja un prim pas pentru a-i întări echipa de mari tururi lui Remco. Mikel Landa se va alătura formației belgiene începând de anul viitor, iar Evenepoel s-a arătat extrem de mulțumit de această achiziție.
"Cred că trebuie să ne îmbunătățim în multe aspecte: știință, nutriție... Astfel, putem fi rapid la nivelul celor de la UAE, Jumbo Visma... Lucrurile mărunte te fac să ajungi la cel mai înalt nivel. Întotdeauna este bine să aduci nume mari în echipă, pentru că atunci va fi și competiție. Toți se duc unul pe altul la următorul nivel. Cred că avem nevoie de asta în echipa noastră. Uneori, unii băieți erau prea relaxați. Se gândeau că au un loc asigurat în echipă. De aceea, mă bucur că vin câțiva cicliști, inclusiv un nume important (n.r. Mikel Landa). Nu știu dacă vor veni și alții, sper că da.
Landa este un rutier care știe să câștige mari tururi cu echipa sa. Acum are 33 de ani. Nu e prea în vârstă, cred. Este un rutier bun, care aduce multă experiență unei echipe tinere. Cred că aceasta a fost cea mai bună mișcare pe care Patrick ar fi putut-o face anul acesta. Dar aș minți dacă aș spune că nu sper să mai vină măcar un rutier de talia sa", a conchis Evenepoel.
Vuelta 2023 va avea loc între 26 august și 17 septembrie și va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo