Ciclism

Greii din Turul Franței nu vor fi la Mondiale, în proba de contratimp. Bătălie în doi pentru aur

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Evenepoel și Dennis (primii doi de la stânga spre dreapta) vor fi marii favoriți pentru aurul la Mondialul de contratimp

Credit imagine: Getty Images

DeCristian Mihala
29/06/2020 la 13:03

Mai mulți rutieri de top care puteau să se lupte pentru o medalie în proba de contratimp de la Mondiale nu vor participa la competiția desfășurată în Elveția, la Aigle-Martigny. UCI nu va modifica data inițială stabilită pentru Mondialele de ciclism, astfel că cicliștii vor trebui să aleagă între evenimente.

Săptămâna trecută, UCI a anunțat că Mondialele de ciclism de anul acesta se vor desfășura conform protocolului inițial - 20-27 septembrie 2020-. Exista, totuși, posibilitatea ca ordinea probelor să fie schimbată, astfel încât să nu se înceapă cu contratimpul individual masculin. Potrivit Wielerflits, Uniunea Ciclistă Internațională a decis să nu modifice datele curselor, astfel că proba de contratimp de la Mondial va avea loc în aceeași zi cu ultima etapă din Turul Franței (20 septembrie).

Ca atare, rutieri cu șanse la medalii la Mondiale, ca Tom Dumoulin, Chris Froome, Primoz Roglic sau Geraint Thomas, nu vor fi prezenți în Elveția pentru contratimp, obiectivul principal al fiecăruia fiind reprezentat de Turul Franței. Lor li se va adăuga foarte probabil și Tony Martin, cvatruplul campion mondial. El nu are vreun obiectiv în Le Tour, dar e văzut de Jumbo Visma drept un adevărat căpitan pe șosea, un rutier care poate să ajute enorm în caz de borduri și care poate să ducă greul pe plat. Germanul ar putea primi bilet de voie, totuși, în ultimele etape, astfel încât să se îndrepte spre Elveția, mai ales dacă Dumoulini, Roglic sau Kruijswijk nu vor mai avea șanse la tricoul galben.

Tour de France

Bernal a spus cum stau, de fapt, lucrurile între el și Froome în cadrul echipei Ineos

ACUM O ORĂ

Rohan Dennis vs Remco Evenepoel pentru aurul la Mondiale

Chiar și așa, întregul podium de la Mondialele din 2017 în proba de contratimp - Dumoulin, Roglic, Froome - nu va fi anul acesta la startul competiției de la Mondiale, ceea ce reprezintă o lovitură pentru imaginea evenimentului.

În contextul absențelor de mai sus, Rohan Dennis va fi marele favorit să își apere titlul obținut în 2019.

Pe hârtie, australianul va avea un singur adversar redutabil: Remco Evenepoel, belgianul care are ca principal obiectiv în acest an Giro. Remco este campionul european de anul trecut și cel care a obținut argintul la Mondiale, astfel că e singurul care îi dă emoții fostului rutier de la BMC.

Pentru podium lupta se anunță una extrem de deschisă, Filippo Ganna, Patrick Bevin, Alex Dowsett, Nelson Oliveira, Victor Campenaerts, Yves Lampaert, Jonathan Castroviejo, Eduardo Affini, Maciej Bodnar, Kasper Asgreen, Jos Van Emden sau Stefan Kung putând să spere la medalia de bronz.

Ciclism

Jumbo Visma și-a selectat echipa pentru Turul Franței! Dream Team-ul cu un singur țel: oprirea Ineos

29/06/2020 LA 15:44
Tour de France

"Dream team" pentru Froome! Israel Start Up Nation poate deveni una dintre cele mai puternice echipe

25/06/2020 LA 09:51
Subiecte asemănătoare
CiclismGeraint ThomasChristopher FroomeTony MartinMai multe
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol