Săptămâna trecută, UCI a anunțat că Mondialele de ciclism de anul acesta se vor desfășura conform protocolului inițial - 20-27 septembrie 2020-. Exista, totuși, posibilitatea ca ordinea probelor să fie schimbată, astfel încât să nu se înceapă cu contratimpul individual masculin. Potrivit Wielerflits, Uniunea Ciclistă Internațională a decis să nu modifice datele curselor, astfel că proba de contratimp de la Mondial va avea loc în aceeași zi cu ultima etapă din Turul Franței (20 septembrie).
Ca atare, rutieri cu șanse la medalii la Mondiale, ca Tom Dumoulin, Chris Froome, Primoz Roglic sau Geraint Thomas, nu vor fi prezenți în Elveția pentru contratimp, obiectivul principal al fiecăruia fiind reprezentat de Turul Franței. Lor li se va adăuga foarte probabil și Tony Martin, cvatruplul campion mondial. El nu are vreun obiectiv în Le Tour, dar e văzut de Jumbo Visma drept un adevărat căpitan pe șosea, un rutier care poate să ajute enorm în caz de borduri și care poate să ducă greul pe plat. Germanul ar putea primi bilet de voie, totuși, în ultimele etape, astfel încât să se îndrepte spre Elveția, mai ales dacă Dumoulini, Roglic sau Kruijswijk nu vor mai avea șanse la tricoul galben.

Rohan Dennis vs Remco Evenepoel pentru aurul la Mondiale

Turul Spaniei
Remco Evenepoel, victorie superbă în etapa a 18-a din Vuelta! Belgianul, lider autoritar la general
08/09/2022 LA 15:18
Chiar și așa, întregul podium de la Mondialele din 2017 în proba de contratimp - Dumoulin, Roglic, Froome - nu va fi anul acesta la startul competiției de la Mondiale, ceea ce reprezintă o lovitură pentru imaginea evenimentului.
În contextul absențelor de mai sus, Rohan Dennis va fi marele favorit să își apere titlul obținut în 2019.
Pe hârtie, australianul va avea un singur adversar redutabil: Remco Evenepoel, belgianul care are ca principal obiectiv în acest an Giro. Remco este campionul european de anul trecut și cel care a obținut argintul la Mondiale, astfel că e singurul care îi dă emoții fostului rutier de la BMC.
Pentru podium lupta se anunță una extrem de deschisă, Filippo Ganna, Patrick Bevin, Alex Dowsett, Nelson Oliveira, Victor Campenaerts, Yves Lampaert, Jonathan Castroviejo, Eduardo Affini, Maciej Bodnar, Kasper Asgreen, Jos Van Emden sau Stefan Kung putând să spere la medalia de bronz.
Turul Spaniei
Rigoberto Uran, victorie din evadare în etapa a 17-a din Vuelta! Evenepoel rămâne lider la general
07/09/2022 LA 15:12
Turul Spaniei
Primoz Roglic e lider în Vuelta, după ce s-a impus spectaculos în etapa a 4-a
23/08/2022 LA 15:40