La începutul lui august 2020 Gronewegen și Jakobsen au rulat roată la roată câțiva zeci de metri, în lupta pentru victoria de etapă în Turul Poloniei. Apoi, rutierul lui Jumbo-Visma a "pus" umărul mult peste limita regulamentului. Jakobsen a fost trimis în grilajele de protecție, suferind răni severe, în timp ce olandezul a câștigat cursa. Groenewegen, dezechilibrat, a căzut și el după ce a trecut linia de sosire, angrenând și alți rutieri în căzătură. Groenewegen a fost descalificat și ulterior nu a mai participat la vreo cursă. Dar marea problemă a fost reprezentată de starea de sănătate a lui Fabio Jakobsen, care a stat o perioadă în comă (acum e în afara oricărui pericol și va putea concura din nou, în viitorul nu foarte îndepărtat).

Jumbo-Visma a hotărât să-l suspende pe Groenewegen temporar din circuit, până când Comitetul de Disciplină al UCI urma să ia o decizie definitivă în acest caz. În cele din urmă, sportivul batav a fost suspendat 9 luni, iar din mai 2021 va putea din nou să urce în șa, urmând a merge, probabil, în Turul Italiei.

Ciclism
Groenewegen și-a anunțat programul pentru 2021:"Sper să îmi găsesc din nou locul în pluton"
23/01/2021 LA 11:03

Într-un interviu acordat ieri, Groenewegen a explicat că faptul că a trăit cu accidentul pe conștiință a fost doar o parte din drama pe care a trăit-o. Olandezul a primit multiple amenințări cu moartea și s-a temut pentru integritatea sa fizică, dar și pentru familia sa.

"Au fost amenințări cu moartea atât de directe încât ne-am speriat și am anunțat poliția. S-a întâmplat în primele zile de după accident. Mai multe săptămâni, poliția a stat la ușa casei noastre, ne-a păzit. Nu am putut pleca din casă când ne doream. Dacă voiam să merg la o plimbare, spre exemplu, întâi anunțam și un ofițer mă însoțea, astfel încât să nu pățesc nimic. Am primit și scrisori, și mailuri de aamenințare. Când citești astfel de mesaje, te simți terifiat. M-a afectat mult, bineînțeles. În ce lume bolnavă trăim, cum e posibil așa ceva? Ajunsesem să fiu într-o stare atât de proastă mental încât și datul jos din pat mi se părea o povară", a explicat sprinterul olandez într-un interviu pentru Helden.

Un incident banal de trafic, trăit de Groenewegen cu panică maximă

Groenewegen ajunsese să fie atât de speriat că cineva îi poate face rău încât un banal incident de trafic a fost trăit la intensitate maximă. Rutierul Jumbo Visma a fost convins că într-o mașină care voia să îl depășească au fost de fapt oameni care l-au urmărit în tentativa de a-i face rău.

"Îmi amintesc că într-o seară am ieșit să luăm cina împreună cu părinții mei. La un moment dat, în spatele nostru a apărut o mașină care ne-a dat flashuri și a încercat de mai multe ori să ne depășească. Într-un final a trecut de noi și a făcut imediat dreapta, nu a fost nicio problemă. Dar cu toții ne-am panicat inițial, am crezut că vor să ne facă rău. Începi să îți imaginezi lucruri care nu au legătură cu realitatea în astfel de momnete", a mai spus rutierul olandez.

Ciclism
Interviul anului cu Fabio Jakobsen: "Un preot îmi citea rugăciuni... îmi pregătea un loc în rai"
25/12/2020 LA 13:43
Ciclism
Fabio Jakobsen, din nou pe bicicletă, dar medicul echipei e rezervat privind data revenirii la curse
27/11/2020 LA 10:28