După ce a anunțat despărțirea de Chris Froome, care va alerga pentri Israel Start Up Nation din 2021, Ineos a început să-l curteze pe englezul Adam Yates de la Mitchelton Scott. Australienii au făcut tot posibilul să-i prelungească contractul lui Yates, dar până la urmă oferta britanicilor l-a convins pe acesta.
Anunțul vine la doar 48 de ore de când cei de la Mitchelton au confirmat că fratele lui Adam, Simon Yates va continua alături de autralieni. Astfel, cei doi frați vor concura la două echipe diferite pentru prima dată de când au ajuns în ciclismul profesionist , în 2014.
https://i.eurosport.com/2019/06/28/2627500.jpg
Ciclism
Tadej Pogacar, învingător în Il Lombardia, după o prestație de geniu
09/10/2021 LA 14:48

Adam Yates: "Vreau să atac marile tururi"

Rutierul a declarat că se simte entuziasmat de faptul că va face parte dintr-o echipă britanică: "Perspectiva de a concura pentru o echipă britanică este una de care sunt extrem de încântat. Am fost martorul creșterii ciclismului în Marea Britanie de-a lungul carierei mele și cred că acest lucru a fost stimulat de succesul rutierilor britanici și al acestei echipe."
Adam Yates a spus că a făcut acest pas pentru a încerca să obțină rezultate mai bune în marile tururi: "Este o oportunitate interesantă și simt că a venit la momentul potrivit să fac acest pas. Rezultatele mele în cursele de o săptămână și în cursele de o zi au fost foarte solide, dar aș dori să obțin rezultate notabile și în marile tururi cu Ineos."
Chiar dacă mutarea sa la Ineos a fost anunțată deja, rutierul este concentrat pe finalul de sezon. El va concura pentru Mitchelton-Scott în Turul Franței, unde are ca principal obiectiv o victorie de etapă.
https://i.eurosport.com/2019/03/27/2552865.jpg

Ce rol va avea Adam Yates la Ineos?

La începutul acestui an, puțini prevedeau plecarea lui Yates de la Mitchelton. Rutierul era liderul de necontestat al echipei în tururile de 3 săptămâni, chiar dacă în ultimii ani a cunoscut un oarecare regres în evoluțiile sale.
Ajungerea la Ineos reprezintă fără îndoială un pas în față în carieră, dar rămâne de văzut dacă englezul își va putea câștiga statutul de lider pe viitor. Calitățile sale sunt de necontestat, dar concurența la Ineos este mult mai mare. Cu Egan Bernal, Richard Carapaz sau Pavel Sivakov ca principali pretendenți la marile tururi, dar și cu un Geraint Thomas, care mai are un an de contract cu Ineos, lui Adam Yates nu îi va fi deloc ușor să devină liderul echipei într-un mare tur.
Această mutare este interesantă și dintr-un alt punct de vedere. În momentul în care a devenit profesionist, Adam Yates a semnat cu Orica GreenEdge și a declarat la acea vreme că nu este interesat să ajungă la Sky (actuala Ineos): "Dacă m-aș duce la Sky, atunci ar însemna să muncesc pe front ca un sclav și nu sunt un mare fan al acestui lucru."
Ajuns la 28 de ani, Adam Yates va avea șanse să se afirme în cadrul echipei la cursele mai mici, iar dacă va reuși, cu siguranță va primi șanse și în marile tururi. Echipa britanică a demonstrat că își alege rutierii pentru marile curse doar pe baza formei lor, nu pe baza numelor sau a palmaresului acestora, iar faptul că a renunțat la Chris Froome și Geraint Thomas pentru a Turul Franței din acest an este cea mai bună dovadă în acest sens.
Adam Yates are doar 2 curse pe etape câștigate în carieră: Turul Turciei în 2014 și Turul Emiratelor Arabe Unite în acest an. De asemenea, englezul a câștigat titlul de cel mai bun tânăr în Turul Franței din 2016, dar și clasica San Sebastian în 2015.
Ciclism
Il Lombardia, ultimul "monument" din 2021. Cine se impune în "Clasica frunzelor moarte"?
08/10/2021 LA 10:54
Turul Spaniei
Clement Champoussin, victorie uriașă în etapa a 20-a din Vuelta! Roglic, ca și câștigător la general
04/09/2021 LA 15:48