Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simon Yates, primul nume mare care părăsește Vuelta din cauza Covid! Britanicul era pe 5 la general

Nicu Savin

Publicat 31/08/2022 la 12:00 GMT+3

Simon Yates a fost nevoit să abandoneze Vuelta 2022, după ce a ieșit pozitiv la un test Covid efectuat înainte de etapa a 11-a. Liderul de la Bike Exchange era pe locul 5 în clasamentul general, la 4 minute și 50 de secunde de Remco Evenepoel.

Simon Yates

Credit imagine: Getty Images

Simon Yates este prima victimă de renume a Covid-ului în Vuelta 2022. Liderul de la Bike-Exchange a fost nevoit să părăsească întrecerea după ce a avut un rezultat pozitiv la un test efectuat înaintea etapei a 11-a. Vestea a venit ca un trăznet pentru echipa sa, mai ales că existau premisele unor rezultate notabile în restul cursei.
Cei de la Bike Exchange au emis un comunicat în care au explicat că rutierul a avut câteva simptome după contratimpul de ieri, iar testul efectuat în această dimineață a confirmat că este vorba despre o infecție cu Covid.
"În timpul nopții, rutierul nostru Simon Yates a avut câteva simptome de COVID-19, cu o febră ușoară și dureri corporale. Am efectuat un test COVID-19 în această dimineață și, din păcate, rezultatul a fost pozitiv și, prin urmare, nu va fi la startul etapei a 11-a de astăzi, sănătatea și bunăstarea sa fiind prioritatea noastră", au scris cei de la Bike Exchange pe site-ul oficial.

Simon Yates viza victorii de etapă în ultima săptămână

Simon Yates, câștigător în Vuelta 2018, avea ambiții mari la ediția din acest an. Dacă în primele 10 etape nu a obținut niciun rezultat notabil, cea mai bună clasare fiind locul 8 în runda a 8-a (excepție locul 4 la contratimpul din prima etapă și locul 7 la contratimpul din etapa a 10-a), britanicul era cotat cu șanse reale să câștige o etapă în ultima săptămână, când existau mai multe etape care i s-ar fi potrivit. În plus, Yates putea spera și la un podium la general, el fiind pe locul 5, la 4 minute și 50 de secunde de liderul Remco Evenepoel, dar la numai un minut și 47 de secunde distanță de locul 3, ocupat de Enric Mas.
Vuelta este al doilea mare tur la care Yates abandonează în acest an, după ce a avut aceeași soartă și în Giro, unde nu a terminat etapa a 17-a. Cel mai bun rezultat al rutierului de 30 de ani în 2022 a fost locul 2 la general în Paris - Nice, la 29 de secunde de Primoz Roglic.
În urma abandonului lui Yates, Bike-Exchange a rămas fără vreun om de general, astfel că va încerca să obțină o victorie de etapă până la finalul Vueltei, dar perspectivele sunt reduse.

Vuelta 2022 are loc în perioada 19 august - 11 septembrie și toate etapele sunt transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo