Etapa a 5-a din Turul Emiratelor Arabe Unite a fost cea care a stabilit în mare măsură câștigătorul clasamentului general. Runda de astăzi s-a încheiat pe Jebel Jais, cel mai înalt vârf din țara din Golf (1489 de metri), la capătul unei ascensiuni lungi, dar cu o pantă lină (21,5 kilometri/5,4%).
Evadarea a fost una numeroasă, iar la începerea ascensiunii finale avea un avans de 2 minute față de pluton. Ineos a fost principala echipă care a stat la trenă și odată cu apropierea de finish avansul lui Alexey Lutsenko (Astana-Premier Tech), ultimul supraviețuitor al evadării, a început să scadă.
Citește și: S-A DEZVĂLUIT TRASEUL DIN GIRO 2021! 6 FINALURI ÎN CĂȚĂRARE ȘI O ETAPĂ CU 35 DE KILOMETRI DE PAVATE
Turul Spaniei
Tadej Pogacar nu va merge în Vuelta! Slovenul și-a fixat alte două obiective în finalul sezonului
26/07/2022 LA 11:11
https://i.eurosport.com/2021/02/25/3001697.png

Jonas Vingegaard s-a impus în etapa a 5-a din UAE Tour

Dintre favoriți, Vincenzo Nibali a fost primul care a atacat, dar "Rechinul" nu a rezistat și a fost înghițit repede. Jonas Vingegaard (Jumbo Visma) a plecat ulterior în urmărirea lui Lutsenko și atacul său a avut mai mult succes. Danezul l-a ajuns pe kazah și apoi a sprintat către victorie, trecând solitar linia de sosire.
Aceasta este a 2-a victorie din cariera rutierului de 24 de ani, el având în palmares și o etapă în turul Poloniei, în 2019.
"A existat un moment în care plutonul a încetinit și atunci am atacat. L-am avut ca reper pe Lutsenko și am avut forța să sprintez. Este o victorie extraordinară. Sunt foarte mândru de prima victorie a acestui sezon. Este și prima victorie pentru echipă. Mă bucur că am putut fi printre cei mai buni.", a spus Jonas Vingegaard la finalul cursei.
Adam Yates și Tadej Pogacar au luptat pentru locul 2, iar slovenul a avut câștig de cauză, consolidându-și astfel prima poziție în clasamentul general. Doar printr-o minune Pogacar mai poate pierde tricoul roșu, ultimele 2 etape fiind plate, iar avansul său este unul uriaș în aceste condiții, având aproape 1 minut în fața lui Adam Yates. Singura șansă a lui Yates ar fi ca Pogacar să fie prins în spate de vânt în ultimele 2 runde, dar scenariul este unul greu de îndeplinit totuși.
Turul Franței
Eddy Merckx știe de ce Pogacar a pierdut Turul Franței! Care a fost marea eroare a slovenului
24/07/2022 LA 13:57
Turul Franței
Jonas Vingegaard, primele reacții după victoria din Turul Franței! Ce a spus despre Pogacar
23/07/2022 LA 20:54