Etapa de astăzi a adus o nouă victorie pentru Jumbo Visma prin Wout Van Aert, care s-a impus entuziasmant la sprint, dar un alt amănunt a atras atenția, și anume că Julian Alaphilippe a pierdut poziția de lider în clasamentul general.
Francezul a încălcat regulamentul și a luat o sticlă de apă de la un asistent al echipei sale când mai erau doar 17 kilometri de parcurs din etapa de astăzi. Regulamentul nu permite realimentarea rutierilor după ce se intră în ultimii 20 de kilometri, iar încălcarea acestei reguli aduce cu sine o penalizare de 20 de secunde. Alaphilippe avea doar 4 secunde avans în clasamentul general în fața lui Adam Yates și ca atare englezul va purta începând de mâine tricoul galben.
Este puțin probabil ca Alaphilippe să fi greșit atât de flagrant și să nu-și fi dat seamna de consecințe, iar acest gest denotă mai degrabă faptul că francezul este conștient că nu are șanse să ajungă în galben la Paris, ci se axează pe victoriile de etapă. În aceste condiții, rutierul de la Quick-Step a scăpat de povara purtării tricoului galben și se poate concentra pe etapele care i se potrivesc.
Ciclism
Caleb Ewan ratează Milano-Sanremo. Luptă în doi pentru victoria finală în prima clasică monument
18/03/2022 LA 12:47
https://i.eurosport.com/2020/08/30/2874437.jpg
Julian Alaphilippe nu are obiectiv clasamentul general în Turul Franței 2020
Alaphilippe a anunțat înainte de startul Turului Franței că principalul său obiectiv sunt victoriile de etapă, deși ceea ce s-a întâmplat anul trecut a aprins imaginația multora, în special a francezilor. Rutierul și-a dat seama că, indiferent de ce se întâmplă, nu poate face față cățărărilor din ultima săptămână de competiție, iar șansele sale să obțină cât mai multe victorii de etapă sunt mai mari dacă este mai în spate în clasamentul general.
Alaphilippe a preluat tricoul galben după etapa a 2-a, când a declanșat un atac cu 15 kilometri înainte de final impunându-se la sprint în fața lui Marc Hirschi. Felul în care francezul a gestionat acel final de etapă a demonstrat clar că tricoul galben nu este un obiectiv în acest Tur al Franței. După etapa de ieri, francezul și-a păstrat poziția de lider în clasamentul general, dar a venit abia pe locul 5 într-o primă etapă cu finish în cățărare, deși era văzut de mulți favorit la victorie, ținând cont de faptul că panta nu a fost una foarte dificilă.
Victoriile de etapă sunt mult mai importante pentru Alaphilippe, care dorește să strângă cât mai multe succese în finalul unui an deosebit de complicat. Pe plan sportiv rezultatele sale au avut de suferit din cauza decesului tatălui său, care i-a fost un adevărat mentor în viață. De altfel, imediat după ce s-a impus în etapa a 2-a, rutierul a ridicat mâna spre cer, semn că îi dedică victoria tatălui său.
Milano - Sanremo
Absențe de marcă în Milano - Sanremo! Julian Alaphilippe și Sonny Colbrelli au declarat forfait
16/03/2022 LA 12:18
Ciclism
Primoz Roglic, la "munca de jos". Va fi locotenentul lui Van Aert în Milano-Sanremo
14/03/2022 LA 10:23