Turul Franței 2022 a ajuns la a 2-a zi de pauză. Cele 9 etape scurse până acum au oferit un spectacol agreabil, chiar dacă se pare că suspansul va lipsi cu desăvârșire spre finalul cursei. Tadej Pogacar s-a instalat confortabil în fruntea clasamentului general și nimeni nu pare capabil să-l dea jos de acolo.
Slovenul joacă într-o ligă a lui și dă impresia că luptă mai mult cu recordurile decât cu rivalii de pe șosea. Cele două etape câștigate au demonstrat cât este de puternic, mai ales că au venit în runde de profil diferit. Liderul de la UAE este urmat în ierarhia generală de Jonas Vingegaard, care este la 39 de secunde în spate. Danezul pare a fi cel mai important contracandidat al lui Pogacar, dar șansele ca slovenul să fie destabilizat sunt infime.
Turul Spaniei
Tadej Pogacar nu va merge în Vuelta! Slovenul și-a fixat alte două obiective în finalul sezonului
26/07/2022 LA 11:11
La capitolul plusuri pot fi trecuți și cei de la Ineos. Chiar dacă nu au obținut nicio victorie de etapă, rutierii echipei britanice sunt în cărți. Geraint Thomas și Adam Yates sunt pe locurile 3 și 4 la general și oricare dintre ei este gata să profite de eventualele probleme ale lui Pogacar. Ineos l-a pierdut pe Daniel Martinez pentru general, dar columbianul va fi cu siguranță un locotenent de clasă pentru ceilalți doi lideri. În plus, Tom Pidcock s-a comportant admirabil și e pe 7 la general.
În ceea ce privește clasamentul pe puncte, Wout Van Aert este lider autoritar și are de îndeplinit simple formalități pentru a fi în verde pe podiumul de la Paris. Fără îndoailă, belgianul a fost starul absolut în prima săptămână a competiției, conform specialiștilor de la Eurosport Anglia.
Câștigător a două etape și cu 3 prezențe pe locul doi, Van Aert a acumulat deja 284 de puncte, adică aproape de limita celor 300, cu care specialiștii anticipau că se va câștiga tricoul verde. În plus, Van Aert a fost și lider la general și a făcut spectacol când a plecat în evadare cu tricoul galben pe umeri, câștigând și mai mult în notorietate.

Primoz Roglic, marea dezamăgire în prima săptămână a Turului Franței

La capitolul dezamăgiri, experții de la Eurosport Anglia l-au plasat printre primii pe Primoz Roglic. Venit în Turul Franței cu ambiții de a opri hegemonia lui Pogacar, Roglic nici măcar nu a dat semne că este capabil să facă acest lucru.
Roglic nu s-a putut feri de incidente, iar în etapa pe pavate (a 5-a) a suferit o căzătură în urma căreia și-a dislocat umărul. Urmările nu au fost foarte grave, dovadă că slovenul a arătat destul de bine în următoarele runde, însă el este deja la aproape 3 minute de Pogacar, astfel că șansele sale la tricoul galben sunt ca și nule.
Englezii îl consideră un mare perdant al primei săptămâni și pe Chris Froome. Deși era clar că cvadruplul câștigător al tricoului galben nu va emite pretenții la un loc foarte sus la general, acesta a dezamăgit complet și a fost surprins suferind în cele mai multe etape.
Cea mai bună clasare în primele 9 etape a fost un loc 41, în runda a 7-a, ceea ce arată că epoca lui Froome a apus complet. Cu siguranță cei de la Israel Start Up Nation regretă oarecum că l-au selectat pentru Turul Franței, lăsând pe dinafară oameni care Daryl Impey sau Giacomo Nizzollo.
În fine, la mari dezamăgiri sunt trecuți și cei de la Astana, care nu au avut nici măcar un rutier în top 10, în cele 9 runde încheiate până acum. În plus, cel mai bine om clasat la general este Alexey Lutsenko, locul 15, la aproape 5 minute de lider. Lutsenko a terminat pe locul 7 anul trecut și a câștigat o etapă în 2020, dar acele performanțe par acum imposibil de atins. Șansele ca Astana să-și salveze cumva această competiție sunt din ce în ce mai mici, mai ales după ce Gianni Moscon a abandonat, iar Jow Dombrowki a ajuns cu greu la finish în ultima etapă, fiind afectat de o căzătură.
Turul Franței
Eddy Merckx știe de ce Pogacar a pierdut Turul Franței! Care a fost marea eroare a slovenului
24/07/2022 LA 13:57
Turul Franței
Jonas Vingegaard, primele reacții după victoria din Turul Franței! Ce a spus despre Pogacar
23/07/2022 LA 20:54