A 85-a ediție din Săgeata Valonă a început cu o veste proastă. UAE s-a retras, după ce un caz fals-pozitiv de COVID-19 a fost descoperit înainte de cursă. Asta a dus la neprezentarea lui Tadej Pogacar și a câștigătorului de anul trecut, Marc Hirschi. Dacă în cazul elvețianului nu se punea problema unei noi victorii, având în vedere forma din această primăvară, slovenul era văzut printre marii favoriți.
Cursa în sine a fost decisă, ca întotdeauna, pe ultima trecere peste Mur de Huy. Cu toate că unii specialiști se gândeau că Ineo, care a venit cu o echipă fantastică (Thomas Pidcock, Tao Geoghegan Hart, Michal Kwiatkowski, Richard Carapaz și Adam Yates au fost toți prezenți) va ataca din timp. Carapaz a încercat o mișcare devreme, însă aceasta nu a reușit.
Așadar, bătălia s-a dat încă o dată pe cei 1,2 kilometri de la final (pantă medie de 10,3% și unele secțiuni de 19%). Mikel Honore și Matej Mohoric au atacat primii, însă au fost repede înghițiți de pluton.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29

Roglic a atacat prea devreme în Fleche Wallonne

Roglic a ieșit la rampă foarte devreme - cu 350 de metri înainte de final - și, deși a sprintat formidabil, a căzut plasă unui atac prea rapid. Julian Alaphilippe a avut timingul perfect și l-a depășit pe sloven pe ultimele pante ale "zidului".
Campionul mondial a obținut astfel o victorie mare, după o primăvară mai degrabă modestă. Francezul nu a terminat Fleche Wallonne în afara podiumului vredoată. Are trei victorii și două locuri secunde, în cele 5 ediții la care a participat.
"Nu mă gândesc la nimic în acest moment, mă bucur foarte tare că am avut capul limpede. A fost o bătălie pe cinste și mă bucur că am putut ridica mâinile la final. A fost o presiune foarte mare înainte de cursă. Sunt foarte mândru de echipa mea, ne doream un rezultat mare azi. Au muncit toată ziua, iar eu am fost la momentul potrivit acolo unde trebuia să fiu. Roglic a fost în față, îl simțeam pe Valverde în spate, dar m-au ținut picioarele. E o victorie foarte frumoasă; nu știu dacă e cea mai frumoasă pe Mur de Huy, dar mă simt formidabil", a spus la final Alaphilippe.
Clasamentul din Fleche Wallonne
https://i.eurosport.com/2021/04/21/3118702.png
Pentru rutieri, Săgeata Valonă a fost o repetiție excelentă pentru Liege Bastogne Liege, clasica monument care poate fi urmărită duminică, pe Eurosport 4K.
Ciclism
2021 în sport | Tadej Pogacar, omul capabil să doboare orice record în Turul Franței
24/12/2021 LA 09:24
Ciclism
Primoz Roglic și-a prelungit contractul cu Jumbo Visma! Șefii echipei au planuri mari cu slovenul
22/12/2021 LA 16:22