Mark Cavendish traversează o perioadă extrem de complicată. Sprinterul a suferit un accident foarte grav pe data de 21 noiembrie, pe velodromul din Gent, în urma căruia a petrecut câteva zile într-un spital din Belgia, cu un plămân perforat și două coaste fracturate.
Ulterior, Cavendish s-a întors în Anglia și se afla în perioada de recuperare în propria locuință din Essex, când a trecut prin alte clipe de coșmar, de data aceasta din cu totul alte motive decât sportul. În noaptea de 26 spre 27 noiembrie, casa britanicului a fost invadată de 4 infractori înarmați cu cuțite, care l-au amenințat pe rutier și pe familia sa (soția și cei 4 copii). Hoții au reușit să fure 2 ceasuri de valoare, dar, din fericire, toată lumea a scăpat nevătămată.
Cavendish a recunoscut însă că a trăit un adevărat coșmar și a făcut apel la cei care pot să ofere informații despre jaf, să o facă înștiințând autoritățile.
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02
"La primele ore ale zilei de 27 noiembrie, în timp ce mă recuperamîn casa familiei noastre din Essex, patru bărbați mascați și înarmați au intrat cu forța în casa noastră în timp ce dormeam, mi-au amenințat soția și copiii și m-au atacat violent, după care au început să ne jefuiască bunurile.
Printre lucrrurile furate au fost două ceasuri de mare valoare, dar și cu o valoare sentimentală. Dar mult mai rău a fost că ni s-a luat sentimentul de securitate, siguranță, intimitate și demnitate la care tânăra mea familie și toți ceilalți au dreptul în propria lor casă.
Efectul pe care l-a avut acest coșmar asupra familiei mele este deja sfâșietor, așa că rog pe oricine ne poate ajuta cu informații să înștiințeze autoritățile.", a scris Cavendish pe contul personal de Twitter.
Calvarul lui Cavendish nu a fost primul episod când un ciclist profesionist este vizat de hoți în acest an. Rutierului de la Alpecin-Fenix, Alexander Richardson, i s-a furat bicicleta în Richmond Park, Londra, în octombrie, după ce a fost urmărit de o bandă înarmată, care l-a lovit cu o motocicletă înainte de a-l amenința cu o macetă.

Mark Cavendish, încă un an la Deceninck

Dincolo de nefericitul eveniment de care a avut partem Cavendish are șli vești bune pentru fanii săi. Pe lângă faptul că englezul este în afara oricărui pericol după accidentul de pe velodrom, acesta este hotărât să revină cât mai repede pe biciclătă și să-și continue cariera la cel mai înalt nivel.
Rutierul de 36 de ani a semnat un nou contract cu cei de la Deceuninck Quick Step, astfel că va concura până la finalul anului 2022 pentru formația belgiană. Conform directorului general, Patrck Lefevere, Cavendish va face cât de curând deplasarea în Spania pentru o pregătire centralizată alături de echipă, înainte de startul noului sezon.
Cavendish a scris istorie în Turul Franței în vara trecută, obținând 4 victorii de etapă și câștigând tricoul verde. Mai mult, Cav a ajuns la 34 de victorii în "Marea Buclă", egalând recordul all-time deținut de legendarul Eddy Merckx.
Rămâne de văzut dacă Mark Cavendish va fi sprinterul numărul unul al lui Deceuninck în Turul Franței. Echipa belgiană i-a pierdut pe Sam Bennett și Alvaro Hodeg la finalul acestui sezon, dar acolo este Fabio Jakobsen, care a revenit în stagiunea trecută la o formă decentă, după gravul accident pe care l-a suferit în Turul Poloniei în 2020.
Pe lângă prelungirea contractului cu Cavendish, cei de la Deceuninck au făcut și câteva achiziții importante: Louis Vervaeke (Alpecin-Fenix), Mauro Schmid (Qhubeka NextHash) sau promițătorii Martin Svrcek, Ethan Vernon și Stan Van Tricht.
Turul Spaniei
Mark Cavendish, mesaj emoționant pentru Fabio Jakobsen, după victoria olandezului din Vuelta
18/08/2021 LA 07:34
Turul Franței
Wout Van Aert încheie en-fanfare Turul Franței, cu o victorie superbă pe Champs-Elysees
18/07/2021 LA 17:33