Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mark Cavendish, dezamăgit de ratarea victoriei 35 în Turul Franței!Problemele mecanice i-au fost "fatale"

Nicu Savin

Publicat 08/07/2023 la 10:32 GMT+3

Mark Cavendish a fost la un pas să obțină a 35-a victorie a carierei în Turul Franței, dar britanicul a terminat pe locul secund în etapa cu finish la Bordeaux. La final, rutierul nu și-a ascuns dezamăgirea, subliniind că și problemele mecanice l-au făcut să piardă sprintul în fața lui Jasper Philipsen.

Jasper Philipsen, hattrick în Turul Franței! Belgianul i-a suflat lui Cavendish o victorie istorică

Mark Cavendish este în căutarea victoriei care să-l plaseze solitat în topul rutierilor cu cele mai multe succese de etapă în istoria Turului Franței. Britanicul a fost foarte aproape să o obțină în etapa a 7-a a actualei ediții, care s-a terminat la Bordeaux, un loc în care a mai câștigat și în trecut, dar în final a fost nevoit să se mulțumească cu locul doi.
Rutierul de la Astana s-a poziționat excelent înainte de finish și părea că va trece primul linia de sosire, însă Jasper Philipsen a declanșat o viteză mai mare pe ultimii 50 de metri și și-a trecut în cont a 3-a victorie la această ediție.

Mark Cavendish a fost încurcat de probleme mecanice la sprintul din etapa a 7-a din Turul Franței

Evident, dezamăgirea a fost uriașă pentru Cavendish, care și-a dat seama că a ratat o oportunitate uriașă. Britanicul a evidențiat munca excelentă făcută de coechipierul său, Cees Bol, și a dezvăluit că a avut probleme mecanice la sprint, ceea ce s-a dovedit "fatal" pentru el.
"Sunt puțin dezamăgit. Eram în poziţia potrivită. Asta datorită lui Cees Bol, este ca un asasin prin felul în care merge prin pluton. Poate am sprintat un pic prea de departe, dar cel puțin eram în roțile potrivite. Am sprintat mai devreme decât mi-am dorit, dar era tot în același loc ca în 2010 (n.r. când Cavendish a câștigat la Bordeaux).
Când mi-am început sprintul, viteza mi-a sărit de la 11 la 12. Așa că a trebuit să schimb înapoi. Desigur, asta îți rupe cadența. Deci da, sunt dezamăgit, dar nu mai pot face nimic acum. Vom continua să încercăm. Sunt multe lucruri pe care putem să le îmbunătățim. Cred că sunt capabil să-l bat pe Jasper (n.r. Philipsen)", a spus Cavendish pentru Eurosport.
Cavendish va mai avea cu siguranță câteva oportunități de a câștiga o etapă în acest Tur al Franței, dar va trebui să gestioneze mult mai bine sprinturile și să fie ocolit de ghinioane precum cel de ieri. Până în ultima săptămână nu mai există nicio etapă perfect plată, dar runda a 18-a și ultima (a 21-a), care se va termina la Paris, sunt ideale pentru profilul lui Cavendish. Evident, britanicul trebuie să treacă cu bine de etapele foarte grele din munți pentru a putea spera că se va bate cu șanse reale pentru o victorie în rundele de sprint.
Astăzi va avea loc etapa a 8-a, una favorabilă puncheurilor. Traseul dintre Libourne și Limoges nu are nicio dificultate majoră în primii 125 de kilometri, dar în ultimii 75 apar mai multe cățărări scurte, care cu siguranță îi va stoarce de energie pe sprinteri. De aceea, oameni ca Mathieu Van Der Poel, Wout Van Aert, Julian Alaphilippe, Mads Pedersen, Tom Pidcock sau Biniam Girmay sunt mari favoriți la victorie. Cursa va începe la ora 13:15, în direct pe aplicația Eurosport, iar de la ora 17:30 transmisiunea va fi și pe Eurosport 1.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo