Deși ambii rutieri scriu deja istorie în ciclismul de șosea, nu au renunța la prima dragoste, cyclo-crossul.
Azi, în cadrul Campionatului Mondial, toți așteptau o bătălie între cei doi titani pentru aur și spectacolul a fost asigurat. Deși a căzut în a doua tură, rutierul de 26 de ani a adus aurul pentru Olanda. Van Aert era marele favorit al gazdelor, însă o pană în ultimul tur l-a întârziat preț de 10 secunde, iar Van der Poel a fost imposibil de învins în aceste condiții.
Pe trei s-a situat Toon Aerts (Belgia), care se află la al treilea bronz mondial. Acesta i-a împiedicat altui mare talent care a făcut deja primii pași în ciclismul de șosea, Tom Pidcock (Marea Britanie) șansa unei medalii.
Weltmeisterschaften
Van der Poel, arestat pentru un incident la hotel, chiar înainte de cursa de șosea de la Mondiale
25/09/2022 LA 06:10
"Faptul că Van Aert a făcut acea pană a fost un noroc neașteptat pentru mine, dar nu am simțit că s-a terminat cursa în acel moment. Am avut picioare puternice, m-am simțit din ce în ce mai bine și sunt foarte fericit. Înseamnă enorm acest titlu, dar e un sentiment ciudat. Parcă nici nu au fost Mondialele, având în vedere că nu au fost spectatori și nici prieteni sau familie în jurul circuitului", a spus Van der Poel, care și-a trecut în palmares al 4-lea titlu mondial la cyclo-cross, conform Cycling News.
Ciclism
Wout van Aert și-a prelungit contractul cu Jumbo Visma! "M-a surprins gestul celor din echipă"
21/09/2022 LA 17:44
Ciclism
Mathieu Van Der Poel revine în curse! Olandezul a dezvăluit marele său obiectiv pe final de sezon
24/08/2022 LA 12:28