Deși ambii rutieri scriu deja istorie în ciclismul de șosea, nu au renunța la prima dragoste, cyclo-crossul.

Azi, în cadrul Campionatului Mondial, toți așteptau o bătălie între cei doi titani pentru aur și spectacolul a fost asigurat. Deși a căzut în a doua tură, rutierul de 26 de ani a adus aurul pentru Olanda. Van Aert era marele favorit al gazdelor, însă o pană în ultimul tur l-a întârziat preț de 10 secunde, iar Van der Poel a fost imposibil de învins în aceste condiții.

UAE Tour
Mathieu Van der Poel a câștigat prima etapă din UAE Tour! Vântul a influențat decisiv cursa
21/02/2021 LA 14:40

Pe trei s-a situat Toon Aerts (Belgia), care se află la al treilea bronz mondial. Acesta i-a împiedicat altui mare talent care a făcut deja primii pași în ciclismul de șosea, Tom Pidcock (Marea Britanie) șansa unei medalii.

"Faptul că Van Aert a făcut acea pană a fost un noroc neașteptat pentru mine, dar nu am simțit că s-a terminat cursa în acel moment. Am avut picioare puternice, m-am simțit din ce în ce mai bine și sunt foarte fericit. Înseamnă enorm acest titlu, dar e un sentiment ciudat. Parcă nici nu au fost Mondialele, având în vedere că nu au fost spectatori și nici prieteni sau familie în jurul circuitului", a spus Van der Poel, care și-a trecut în palmares al 4-lea titlu mondial la cyclo-cross, conform Cycling News.

Tour de France
Jumbo Visma a ales echipa pentru Turul Franței 2021! Cea mai puternică formație din istorie!
19/01/2021 LA 17:09
Ciclism
Van Aert și-a recunoscut înfrângerea din Turul Flandrei: "Van der Poel a fost puțin mai puternic"
19/10/2020 LA 10:46