Cel mai important în acest moment este cu siguranță starea de sănătate a celor afectați în urma groaznicei căzături, în special a lui Fabio Jakobsen, care este în comă indusă. Medicii au fost rezervați în declarații, dar speră că în final totul va fi bine pentru rutierul olandez.
Dylan Groenewegen este blamat de toată lumea după gestul său incalificabil de la finish-ul primei etape din Turul Poloniei, când efectiv la împins în gradurile de protecție pe Fabio Jakobsen.
Toată lumea așteaptă cu sufletul la gură noi informații despre starea de sănătate a lui Jakobsen după ce medicul care i-a acordat îngrijiri a oferit detalii îngrijorătoare.
Turul Franței
Turul Franței 2022 | Fabio Jakobsen este protagonistul unei reveniri fabuloase!
03/07/2022 LA 06:41

"Ciclistul este rănit grav și viața lui este în pericol"

În urma căzăturii, Fabio Jakobsen a fost conștient, însă foarte grav rănit, astfel că a fost trasferat imediat cu un elicopter la un spital din Katowice. Acolo, acesta fost supus unor investigații mai amănunțite și băgat într-o comă indusă pentru a se evita afecțiunile neurologice.
Barbara Jerschina, unul dintre medicii care i-au oferit asistență rutierului la spital a fost foarte rezervată în fața jurnaliștilor în privința stării de sănătate a sportivului: "Am făcut tot ce se putea face. Condițiile de lucru au fost foarte dure, este o vătămare la cap foarte gravă. A fost dificil de intubat, dar tuburile laringiene și oxigenul puteau fi conectate. Am menținut nivelul de saturație. Inima funcționa bine, menținând presiunea corectă."
"Ciclistul este rănit grav și viața lui este în pericol. A pierdut și mult sânge. El este viu până la urmă, este alături de noi și sperăm că vom câștiga această cursă", a mai declarat medicul pentru jurnaliștii de la fața locului.
https://i.eurosport.com/2020/08/05/2860524.png

Comisarul lovit de Jakobsen a fost resuscitat

În momentul căzăturii Jakobsen s-a lovit de gardurile de protecție de pe marginea străzii, iar în momentul căzăturii l-a izbit frontal pe un comisar al cursei care se afla în imediata apropiere.
Acesta a suferit răni foarte grave și a fost nevoie să fie resuscitat de medici, iar apoi trasferat și el la spitalul din Katowice. Deși primele zvonuri au fost că și acesta s-ar afla în comă, se pare că nu este așa, iar acum se află în afara oricărui pericol.
Cei de la Jumbo Visma. echipa lui Dylan Groenewegen, și-au prezentat deja scuze pentru gestul rutierului lor, dar cei de la Deceuninck Quick-Step sunt foarte vehemenți și cer măsuri drastice din partea UCI, care a avut și ea o primă reacție cu privire la acest incident.
Turul Franței
Fabio Jakobsen a câștigat la sprint etapa a 2-a din Turul Franței! Van Aert, noul tricou galben
02/07/2022 LA 15:25
Turul Franței
Simon Yates nu va lua startul în Turul Franței! Groenewegen, susținere totală pentru sprinturi
24/06/2022 LA 14:12