Cu o fractură la femur în Paris-Nisa, în martie, Woods s-a recuperat impresionant, iar astăzi a dat măsura talentului său enorm. La bază un puncheur, canadianul a câștigat etapa a 5-a din Turul Franței Virtual, după ce i-a lăsat în urmă pe final pe rutierii de la NTT.
"În mod normal, într-o cursă pe șosea, îți simți mai bine oponenții, te uiți la ei și obții informații prețioase. Acum, am putut doar să văd pe ecran raportul W/kg. Am tras tare și am sperat că la un moment dat vor ceda. Au avut însă un ritm incredibil, dar din fericire am putut să îmi păstrez cadența", a spus Woods la final.
Artificiile în cursa de azi au început devreme, după 22 de kilometri, chiar de pe primele pante ale lui Mont Ventoux. Woods a fost primul care a atacat, dar cursa s-a jucat cu 10 kilometri înainte de final. Canadianul a accelerat din nou din grupul favoriților și, într-o primă fază doar Pozzovivo și Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) au putut să îi răspundă. Eddie Dunbar (Ineos) și trioul de la NTT - Louis Meintjes, Ben O’Connor și Stefan de Bod - au prins și ei, lucru pe care nu l-a reușit Romain Bardet (AG2R La Mondiale).
Olympic Games
Wout Van Aert, principalul favorit la medalia de aur în cursa de șosea de la Jocurile Olimpice?
22/07/2021 LA 17:56

Turul Franței Virtual: Michael Woods s-a impus pe Mont Ventoux

Cu 7 kilometri înainte de final, Woods, Pozzovivo și Meintjes au reușit să se desrpindă decisiv de ceilalți, atacul fiind inițiat din nou de rutierul de la EF Pro Cycling. Cu 4 kilometri înainte de finish, Meintjes a cedat, iar după alți 500 de metri a fost rândul ca Pozzovivo să nu mai poată păstra ritmul imprimat de Woods, care s-a imprus de o manieră impresionantă.
Canadianul a sosit cu 16 secunde avans față de locul secund, reușind o victorie de moral înainte de prima cursă de șosea la care va participa după reluarea sezonului (Strade Bianche, pe 1 august).

Clasamentul etapei a 5-a din Turul Virtual al Franței

Olympic Games
Michael Woods și Miguel Angel Lopez au abandonat Turul Franței pentru a prăgăti Jocurile Olimpice
16/07/2021 LA 16:44
Turul Franței
Pogacar şi restul lumii! Slovenul, tricou galben în Turul Franţei, la o distanţă incredibilă
03/07/2021 LA 15:32