Landa este conștient că în acest sezon are alături o echipă foarte bună, care îl va susține 100% pe tot parcursul turului, lucru care nu s-a prea întâmplat în cariera sa până acum, indiferent că evolua pentru Sky sau Movistar.
"Am început sezonul 2020 cu un obiectiv foarte clar, acela de a câștiga Turul Franței, dar a intervenit acea accidentare, iar apoi a venit pandemia care a oprit totul. Dar voi lupta pentru podium, pentru un loc cât mai bun și apoi voi vedea unde voi ajunge. E normal să nu fiu printre favoriți, alți rutieri au mai multă experiență și au arătat mai multe decât mine, dar cu siguranță voi fi acolo printre ei. Voi avea lângă mine 7 rutieri care mă vor susține: Mohoric, Colbrelli și Haller pe plat, respectiv Bilbao, Caruso, Rafa și Poels în etapele montane.", a spus Landa.

Mikel Landa

Credit imagine: Eurosport

Turul Spaniei
Richard Carapaz, convins că poate câștiga Vuelta! Cu cine crede că se va bate pentru tricoul roșu
23/08/2022 LA 10:40

Mikel Landa: "Duelul dintre Ineos și Jumbo Visma mă avantajează"

Marii favoriți ai acestei ediții sunt Egan Bernal (Ineos), câștigătorul de anul trecut, și Primoz Roglic (Jumbo Visma), care chiar dacă a suferit o căzătură în Criteriul Dauphine este foarte puternic și are și o echipă puternică în spate.
Dar Landa crede că pentru el este un avantaj faptul că toți ochii vor fi pe duelul Ineos-Jumbo Visma: "Cred că acest lucru mă avantajează. Mă simt mai confortabil când alte echipe controlează cursa, iar faptul că sunt un lider absolut mă face să mă simt foarte protejat, toată lumea din echipă mă sprijină pe deplin, iar asta îmi oferă încredere."
În privința traseului din acest an, Landa este bucuros că este doar un singur contratimp, recunoscând că la acest capitol are de suferit: "Este un traseu montan, cu multe cățărări care îmi plac. Va trebui să fim vigilenți de la început, dar în același timp să păstrăm energie și pentru etapele din Alpi. Mă motivează că este doar un contratimp. Această probă m-a zdrobit în trecut, știu că este punctul meu slab."
Mikel Landa a ajuns la 30 de ani, iar șansele de a câștiga un mare tur sunt tot mai mici odată cu trecerea timpului. Dar rutierul basc crede că acum se află în cel mai bun moment al carierei și consideră că ediția din acest an a Turului Franței este șansa vieții sale: "Am senzația că am în față oportunitatea vieții mele. Mă aflu într-un moment magnific, am 30 de ani, mă simt excelent atât fizic, cât și mental, și vreau să profit de această ocazie."
Turul Spaniei
Vuelta 2022 | Ultimul mare tur al anului se anunță electrizant! Prezentarea traseului și a echipelor
18/08/2022 LA 13:38
Turul Italiei
Dries de Bondt a câștigat etapa a 18-a din Giro, fiind cel mai puternic la sprintul dintre evadați
26/05/2022 LA 15:55