Milano - Sanremo este întordeauna o cursă spectaculoasă, dar învingătorii se aleg mai mereu dintr-un grup restrâns de favoriți, cărora li se potrivește traseul, unul extrem de lung, cu doar două cățărări spre final, Cipressa și Poggio.
Ediția din acest an nu îi va avea însă la start pe doi dintre rutierii care puteau emite pretenții la victorie. Julian Alaphilippe, dublul campion mondial și câștigător în "La Classicissima" în 2019 a declarat foirfait din cauza unei bronșite.
Ciclism
Sonny Colbrelli a fost operat! Ciclistului italian i s-a implantat un defibrilator
02/04/2022 LA 16:43
"Milano-Sanremo este un eveniment pe care îl iubim și în care suntem mereu bucuroși să concurăm, dar anul acesta știm că șansele noastre sunt scăzute, pentru că nu ne putem baza pe Julian Alaphilippe, care sperăm să-și revină rapid și complet.", a declarat directorul sportiv al celor de la Quick Step, Davide Bramati.
Locul lui Alaphilippe în echipa celor de la Quick Step va fi luat de sprinterul Fabio Jakobsen, care a avut un start de sezon foarte bun, în care a obținut 6 victorii, dintre care una în clasica Kuurne - Bruxelles - Kuurne. Totuși, Jakobsen nu poate spera la un succes în Milano - Sanremo, fiind aproape imposibil de crezut că acesta va rezista unor atacuri pe Cipressa și Poggio ale unor rutieri mult mai puternici.
Echipa anunțată de Quick Step pentru Milano - Sanremo
  • Andrea Bagioli
  • Davide Ballerini
  • Mattia Cattaneo
  • Mikkel Honore
  • Fabio Jakobsen
  • Florian Senechal
  • Zdenek Stybar
Citește și:
PRIMOZ ROGLIC, LA "MUNCA DE JOS". VA FI LOCOTENENTUL LUI VAN AERT ÎN MILANO-SANREMO

Sonny Colbrelli sare și el peste Milano - Sanremo

Un alt absent de marcă în prima clasică monument a anului este cea a lui Sonny Colbrelli, câștigătorul din Paris - Roubaix de anul trecut. La fel ca Alaphilippe, italianul suferă de bronșită și nu va fi refăcut la timp.
Colbrelli și-a început sezonul la sfârșitul lunii februarie, în Omloop Het Nieuwsblad (locul 2, în spatele lui Van Aert, care a câștigat solitar) și Kuurne-Brussel-Kuurne. Ulterior a luat startul în Paris - Nice, dar a căzut la finele primei etape și nu a mai început etapa secundă, sperând că se va reface la timp pentru a lua startul în Milano - San Remo.
"Sonny Colbrelli încă se recuperează după bronșita care l-a ținut departe de Paris-Nisa și nu va participa în Milan-Sanremo.", au scris cei de la Bahrain Victorious pe contul oficial de Twiter.
Milano - Sanremo va avea loc sâmbătă și cursa va fi transmisă în direct, în exclusivitate și integral pe Eurosport și Europsort Player.
Volta a Catalunya
Sonny Colbrelli, inconștient după prima etapă din Turul Cataloniei! A avut nevoie de medici
21/03/2022 LA 18:46
Ciclism
Caleb Ewan ratează Milano-Sanremo. Luptă în doi pentru victoria finală în prima clasică monument
18/03/2022 LA 12:47