Wout van Aert a avut un rol major în succesul lui Roglic în Paris-Nisa. Belgianul l-a ghidat excelent pe ultima coborâre a zilei, după ce Simon Yates atacase pe ascensiune și părea în măsură să îi amenințe locul 1 la general slovenului.

Roglic va trebui să stopeze preconizatul atac al lui Pogacar, pe Poggio

Câștigătorul Vuelta vrea să îi întoarcă favorul în "La Classicissima", unde a participat o singură dată, în 2017, când a fost al 67-lea. În clasica italiană, primul ''Monument'' al anului, printre favoriţi se mai numără australianul Caleb Ewan, Julian Alaphilippe, Mads Pedersen sau Sonny Colbrelli. Trebuie notat, totuși, că tot mai mulți specialiști vorbesc și despre Tadej Pogacar ca despre un mare favorit. Dublul câștigător al Turului Franței e într-o formă fabuloasă, câștigând Strade Bianche și Tirreno, de o manieră impresionantă. Se anticipează un atac al rutierului UAE pe Poggio, unde să își distanțeze toți rivalii.
Turul Italiei
Giro 2022 | Sprinterii vor duce o bătălie aprigă pentru tricoul cyclame! Cine sunt favoriții
05/05/2022 LA 15:22
Roglic a vorbit şi despre Turul Franţei 2022, deşi nu vrea să fie obsedat de Marea Buclă, în care a fost învins de Pogacar în 2020 şi a fost nevoit să abandoneze în 2021. "Da, îmi lipseşte din palmares şi atunci este un obiectiv pentru mine. Dar sunt atent ca acest lucru să nu devină o obsesie", a spus proaspăt câștigătorul de Paris-Nisa.
Wout van Aert a câştigat ediţia 2020 a clasicei Milano-Sanremo, iar în ediţia 2021 s-a impus belgianul Jasper Stuyven.
Prima clasică monument a anului are loc sâmbătă și va fi transmisă în direct de Eurosport. Recordmenul de victorii în "La Classicissima" îi aparține legendarului Eddy Merckx, care s-a impus de 7 ori.
Paris - Roubaix
Dylan Van Baarle a câștigat Paris - Roubaix 2022 | Olandezul, victoria carierei, după o cursă nebună
17/04/2022 LA 15:00
Paris - Roubaix
Wout Van Aert va lua startul în Paris-Roubaix! Jumbo Visma nu are așteptări prea mari de la belgian
14/04/2022 LA 14:20