Singurul rutier francez în activitate care se poate mândri cu 2 podium-uri în Turul Franței (locul 2 în 2016 și locul 3 în 2017), Romain Bardet, s-a înțeles cu formația Sunweb și va părăsi după 10 ani echipa franceză AG2R.

Bardet: "Îmi doream o schimbare"

Ciclism
Alaphilippe: "Nu vreau să îmi termin cariera fără să fi încercat să câştig Turul Franţei"
30/11/2021 LA 12:31
"Sunt foarte fericit să mă alătur celor de la Sunweb, dar în primul rând sunt foarte motivat să închei bine sezonul cu AG2R La Mondiale. Starea mea de spirit nu s-a schimbat deloc, știu cum să echilibrez lucrurile și să rămân concentrat pe 2020. Este o poveste grozavă care se va încheia și intenționez să profit din plin de aceste luni în jurul unei echipe pe care o apreciez foarte mult.", a scris Bardet într-un mesaj postat pe Twitter.
De asemenea, rutierul a spus în cadrul unei videoconferințe că s-a gândit de multă vreme să facă o schimbare și că acum a venit momentul potrivit pentru acest lucru: "E o decizie pe care am luat-o în timp. Îmi doream o altă experiență și acum a venit momentul potrivit pentru o schimbare."
Vincent Lavenu, directorul de la AG2R, a admis că știa că rutierul era tentat de mai mult timp să plece: "Știam că Romain era interesat de o schimbare și acum a decis să accepte o nouă provocare. Este alegerea lui și o respectăm. Viața nu se oprește aici. Trebuie să privin spre viitor cu seninătate și entuziasm."
https://i.eurosport.com/2019/11/28/2725998.jpg

Van Avarmaet la AG2R, Ivan Cortina la Movistar

Odată cu plecarea lui Romain Bardet, este din ce în ce mai clar că francezii de la AG2R încep să își schimbe orientarea, trasformându-se într-o echipă care se va axa pe viitor mai mult pe cursele clasice, decât pe marile tururi.
Acest lucru se datoarează nu doar plecării rutierului francez, ci mai ales înțelegerii cu campionul olimpic Greg Van Avermaet. Belgianul de 35 de ani, actualmente la CCC, s-a înțeles cu gruparea franceză după ce sponsorul polonez a anunțat că nu va mai susține financiar echipa, acuzând probleme financiare pe fondul crizei de coronavirus.
Campion olimpic la Rio, Van Avermaet a dominat în 2017 sezonul de clasice, câștigând Paris-Rubaix, Gent - Wevelgem, E3 Harelbeke și Omloop Het Nieuwsblad, dar de atunci nu a mai realizat rezultate notabile.
"Greg este un rutier serios și implicat, care în fiecare an rămâne la cel mai înalt nivel. Îi va ajuta extrem de mult pe tinerii din echipa noastră", a spus Vincen Lavenu, directorul de la AG2R.
https://i.eurosport.com/2020/03/10/2792548.jpg
O altă mutare importantă din aceste zile o reprezintă trasferul spaniolului Ivan Garcia Cortina de la Bahrain McLaren la Movistar începând cu sezonul care urmează. Cortina reprezintă cea mai mare speranță a spaniolilor pentru cursele clasice, în special cele pe pavate. Asturianul a impresionat în Turul Flandrei de acum 2 ani, iar în acest an și-a demonstrat din nou valoarea, câștigând o etapă în Paris-Nice, chiar înainte de întreruperea competițiilor din luna martie.
Turul Italiei
Un Giro pentru căţărătorii puri. Cei mai puţini kilometri de contratimp din ultimii 60 de ani
12/11/2021 LA 11:55
Ciclism
Tadej Pogacar, învingător în Il Lombardia, după o prestație de geniu
09/10/2021 LA 14:48