Jonas Vingegaard s-a impus entuziasmant în etapa a 11-a din Turul Franței. Danezul de la Jumbo Visma a dat un atac fulgerător cu 5 kilometri înainte de final și a ajuns singur la linia de sosire.
Victoria i-a adus rutierului de 25 de ani și tricoul galben, pe care i l-a luat lui Pogacar, care a terminat la aproape 3 minute de câștigătorul etapei, ajungând pe locul 3 în clasamentul general, după Vingegaard și Bardet.
După această etapă dură, în care Jumbo Visma a demonstrat că "Pogacar este și el om", Bradley Wiggins a vorbit despre momentul cheie care a dus la înfrângerea slovenului, momentul pe care ciclistul "l-a luat ca pe o insultă".
Turul Spaniei
Tadej Pogacar nu va merge în Vuelta! Slovenul și-a fixat alte două obiective în finalul sezonului
26/07/2022 LA 11:11
"Nu aș spune că era prea încrezător, nu. Tadej intrase în ofensivă și cred că pedala ofensiv pentru că știa că este izolat. Este o poziție în care nu l-am mai văzut până acum.
De fapt, avea doi coechipieri în spate și poate că nu i s-a comunicat asta. Ar fi trebuit să-și păstreze un pic mai mult calmul, dar cred că a luat-o ca pe o insultă când l-au atacat.
A ajuns în poziția de unu contra unu și totul a devenit o luptă de stradă. Există întotdeauna un moment, în fiecare Tur al Franței, când liderul cedează. Ne amintim mereu de aceste momente, nu-i așa?
Nota de plată a venit după aceea și nu poate fi ascunsă. Când faci astfel de eforturi, recuperarea este mult mai grea. Cred că acolo a pierdut Pogacar", a declarat Wiggins în ultimul episod al podcastului său de la Eurosport.
Citește și:

"Acela a fost momentul în care cursa s-a schimbat complet"

La rândul său, Matt Stephens a adăugat: "Este fascinant. În momentul când grupul favoriților s-a adunat puțin, a fost o mică privire a lui Pogacar, s-a uitat doar clipă către cameră, și asta a fost cu adevărat interesant.
La jumătatea cățărării finale a apărut prima problemă, când Rafal Majka a plecat în urmărirea lui Vingegaard, dar Tadej nu a făcut față. Acela a fost momentul în care cursa s-a schimbat complet.
A fost un moment grăitor. Dacă cedezi într-o urcare ca aceasta, nu există niciun loc în care să te ascunzi, e gravitația. Coechipierii tăi nu te pot ajuta prea mult, ești singur. Cei de la Jumbo au ales cățărarea potrivită pentru a schimba soarta cursei", a punctat expertul Eurosport.
Turul Franței
Eddy Merckx știe de ce Pogacar a pierdut Turul Franței! Care a fost marea eroare a slovenului
24/07/2022 LA 13:57
Turul Franței
Jonas Vingegaard, primele reacții după victoria din Turul Franței! Ce a spus despre Pogacar
23/07/2022 LA 20:54