articol scris de Nicu Alexandru Savin.
Ciclismo Internacional a raportat că rutierul columbian s-a întors la antrenamente sâmbătă, la doar 8 zile de la incident. Site-ul a publicat un video înregistrat de ciclistul Jose Leonel Diaz, în care Nairo Quinatana apare antrenându-se pe bicicletă alături de el și de coechipierul său, Winner Anacona.
Reprezentanții echipei sale au declarat că această întrerupere cauzată de acest incident, nu îl va afecta foarte tare pe rutier în vederea pregătirii obiectivului său principal din acest sezon, care este Turul Franței: ”Suntem convinși că această odihnă forțată nu va afecta în niciun fel pregătirea lui pentru obiectivul său din acest an, Turul Franței.”
Turul Franței
Patru motive pentru a urmări în continuare Turul Franței, în ciuda dominației clare a lui Pogacar
06/07/2021 LA 11:48
Deși există restricții de circulație între Columbia și Europa, Nairo Quintana este așteptat să sosească în Europa la finalul acestei luni, la bordul unui zbor charter, alături de alți cicliști columbieni profesioniști.

Quintana va începe competițiile oficiale pe 7 august

Prima cursă oficială la care va participa columbianul în vederea pregătirii Turului Franței, va fi Tour de l'Ain (7-9 august). Mai apoi, Quintana va concura și în Criteriul Dauphine (12-16 august), pentru ca în 29 august să fie prezent la Nice, acolo de unde va porni la drum ediția din acest an a Turului Franței.
https://i.eurosport.com/2020/03/14/2794463.jpg
Quintana a avut rezultate foarte bune de când a semnat cu echipa franceză pro-continentală Arkea-Samsic. Acesta a câștigat Tour de la Provence și Turul Alpilor Maritimi, competiții unde a bifat victorii de etapă pe celebrele cățărări Mont Ventoux și Cole d'Eze. De asemenea, Nairo a câștigat etapa de pe La Colamine în Paris-Nice, cursă pe care a terminat-o pe poziția a 6-a la general.
Nairo are în palmares 3 clasări pe podium în Turul Franței, două locuri 2 în 2013 și 2015, plus un loc 3 în 2016. Columbianul este printre favoriții la clasamentul general din acest an, însă este greu de crezut că va avea șanse la victorie, mai ales dacă ținem seama de faptul că marile echipe din circuit vor avea în componență 2 sau chiar 3 rutieri de general foarte valoroși.
Turul Franței
Richard Carapaz îi recunoaște superioritatea lui Pogacar în Turul Franței: "E într-o altă cursă"
05/07/2021 LA 09:57
Turul Franței
Ben O'Connor, victorie fabuloasă în Turul Franței. A urcat pe 2 la general, cu o prestație uluitoare
04/07/2021 LA 15:51