Ciclistul columbian Nairo Quintana, descalificat miercuri din Turul Franţei, desfăşurat în luna iulie, în urma unui test pozitiv la tramadol, a anunţat joi că nu va participa la Turul Spaniei 2022, al cărui start se va da vineri, informează AFP.
"Prefer să mă întorc acasă, să-mi organizez şi să pregătesc apărarea în legătură cu vestea pe care am primit-o ieri (miercuri)", a declarat Quintana, câştigătorul La Vuleta în 2016, într-un mesaj postat pe contul său de Instagram.

Nairo Quintana a rămas fără locul 6 obținut în Turul Franței

Turul Franței
Vingegaard, victorie colosală în etapa a 11-a din Turul Franței! I-a luat lui Pogacar tricoul galben
13/07/2022 LA 15:31
Rutierul sud-american, în vârstă de 32 de ani, a fost descalificat din Turul Franţei de către Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI) pentru "încălcarea interdicţiei de utilizare în competiţie a tramadolului", un analgezic interzis începând cu data de 1 martie 2019, pentru a proteja sănătatea şi siguranţa cicliştilor faţă de efectele secundare ale acestei substanţe.
Analizarea a două probe de sânge furnizate de Quintana pe 8 şi 13 iulie, în timpul Turului Franţei 2022, a relevat prezenţa tramadolului şi a celor doi metaboliţi principali ai săi.
Conform regulilor medicale ale UCI, ciclistul este descalificat din Turul Franţei 2022, decizie pe care Quintana a anunţat că o va ataca la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.
UCI a precizat, totodată, că nu este vorba de "încălcări ale regulilor antidoping", iar ciclistul columbian poate lua parte la competiţii, fiind vorba de o primă infracţiune.
La începutul acestei săptămâni, echipa Arkea-Samsic anunţase că Nairo Quintana va fi liderul său pentru Turul Spaniei care va începe vineri la Utrecht (Olanda).
Sursa: Agerpres
Tour of Türkiye
Surpriză uriașă în Turul Turciei! Eduardo Sepulveda a câștigat etapa a 4-a și e lider la general
13/04/2022 LA 14:33
Ciclism
Veste uriașă: echipa lui Edi Grosu a primit wildcard pentru Giro 2022
28/02/2022 LA 12:55