Scandal uriaş la Tokyo, după ce antrenorul german al lotului de ciclism a fost surprins pe cameră cum îi oferea "sfaturi preţioase" lui Nikias Arndt. În proba de contratimp, în care Roglic a strălucit, cucerind aurul olimpic, tehnicianul neamţ a încercat să îl motiveze pe Nikias Arndt, unul dintre cei doi rutieri germani prezenţi în concurs. Doar că modul în care a făcut acest lucru a fost reprobabil, Moster jignindu-i teribil pe rutierii aflaţi înaintea elevului său.
Concret, pe filmare se aude cum antrenorul îi transmite lui Arndt să facă tot posibilul să îi prindă pe cicliştii plecaţi înaintea lui în cursă, Amanuel Ghebreigzabhier şi Azzedine Lagab (Algeria). "Prinde cămilele alea din urmă, prinde cămilele", a spus tehnicianul în mai multe rânduri, dorind să îşi capaciteze rutierul, dar stârnind o controversă rasistă majoră.

Germanii şi-au cerut scuze, după derapajul lui Patrick Moster

Ciclism
Caleb Ewan ratează Milano-Sanremo. Luptă în doi pentru victoria finală în prima clasică monument
18/03/2022 LA 12:47
Imediat după ce imaginile au fost făcute publice, Moster, fost ciclist, şi-a prezentat scuzele.
"În tensiunea momentului, mi-am ales total nepotrivit cuvintele. Îmi pare atât de rău, nu pot decât să îmi prezint scuzele sincere. Nu am dorit să fiu lipsit de respect faţă de nimeni", a comentat tehnicianul.
Comitetul Olimpic German a luat imediat atitudine, considerând de neconceput atitudinea lui Moster. Acesta a fost deja trimis înapoi în ţară, iar oficialii au dat de înţeles că va fi dat afară de pe postul ocupat.
"Suntem convinşi că scuzele lui Moster au fost sincere. Dar, prin ceea ce a spus, el a încălcat flagrant spiritul olimpic. Fair-playul, respectul faţă de adversari şi toleranţa nu sunt negociabile în cadrul Team Deutschland", s-a arătat în comunicatul Comitetului Olimpic German.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Ciclism
Primoz Roglic, la "munca de jos". Va fi locotenentul lui Van Aert în Milano-Sanremo
14/03/2022 LA 10:23
Ciclism
Veste uriașă: echipa lui Edi Grosu a primit wildcard pentru Giro 2022
28/02/2022 LA 12:55