Organizatorii de la Tokyo fac teste zile pentru depistarea cazurilor de Coronavirus. Din păcate, raportarea zilnică crește cifra celor care ies pozitivi. Ultimul sportiv indisponibil din acest motiv este ciclistul ceh Michal Schlegel (26 de ani). El a fost plasat în izolare, starea sa de sănătate fiind una bună.

Delegația Cehiei, decimată de Covid. A fost raportat al șaselea caz

Olympic Games
VIDEO | I s-a dezmembrat bicicleta și s-a prăbușit pe velodrom! "Nu am văzut niciodată așa ceva!"
02/08/2021 LA 15:13
Comitetul Olimpic din Republica Cehă a demerat o anchetă ca urmare a numărului de cazuri cu Covid depistate în Satul Olimpic. Premierul Andrej Babis a declarat că este indignat de ce se întâmplă și a caracterizat situația ca fiind un "adevărat scandal".
Jucătoarea de volei pe plajă este o altă absență importantă din cauza unui test pozitiv, la scurt timp a fost depistat cu virusul asiatic și soțul său, Simon Nausch, antrenorul echipei de volei pe plajă. Acestora li se mai adaugă un sportiv la această disciplină, Ondrej Perusic.
Celelalte infectări sunt la jucătorul de tenis de masă Pavel Sirucek şi medicul delegaţiei, Vlastimil Voracek.

Doisprezece cazuri la ultima raportare

Organizatorii Jocurilor Olimpice au anunțat alte 12 cazuri de Coronavirus, înainte de ceremonia de deschidere a competiției. Nu a fost făcută publică identitatea celor depistați pozitivi.
Se cunoaște faptul că două dintre noile cazuri sunt sportivi din afara Japoniei, cazați în Satul Olimpic. Testarea în masă a început la data de 1 iulie, iar până în prezent au fost depistate 87 de cazuri cu virusul asiatic.
Reprezentanții CIO au anunțat că vor prezenta bilanț zilnic pe toată desfășurarea competiției cu privire la evoluția cazurilor.

Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor disputa fără spectatori din motive pandemice

Cu două săptămâni înainte de startul Jocurilor Olimpice, guvernul japonez a luat decizia ca în Japonia să se instaureze starea de urgență până la finalul întrecerilor sportive. Această decizie a fost luată în urma creșterii numărului de cazuri infectate cu COVID-19. Astfel, pentru prima oară în istorie, Jocurile Olimpice se vor disputa fără spectatori.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Olympic Games
Derapaj xenofob incredibil la Jocurile Olimpice: "Prinde cămilele alea din urmă"
29/07/2021 LA 09:36
Olympic Games
Primoz Roglic este campion olimpic! Slovenul a luat aur la proba de contratimp de la Tokyo
28/07/2021 LA 08:31