Cursa de șosea de la Jocurile Olimpice s-a desfășurat exact așa cum era de așteptat, cu oamenii puternici din pluton fiind în prim plan la final. Deși evadarea zilei, din care a făcut parte în primă instanță și Edi Grosu, a avut peste 15 minute avans la un moment dat, cățărătorii au ajuns să lupte pentru medalii.
Cursa a fost marcată și de o căzătură neașteptată a lui Geraint Thomas, care fără să fie jenat de nimic s-a prăbușit pe șosea. Deși a continuat cursa, galezul nu a putut ține ritmul și a rămas în urmă.

Jocurile Olimpice: Căzătură pentru Geraint Thomas la Tokyo 2020

Paris - Roubaix
Dylan Van Baarle a câștigat Paris - Roubaix 2022 | Olandezul, victoria carierei, după o cursă nebună
17/04/2022 LA 15:00
Cu aproximativ 25 de kilometri înainte de final, Richard Carapaz și Brandon McNulty au atacat din grupul fruntaș și au reușit să se desprindă. Grupul urmăritor a fost condus în special de Wout Van Aert, ceilalți rutieri refuzând să își irosească forțele și lăsând totul pe seama belgianului.
Ana Maria Popescu va lupta pentru un loc în finala probei de spadă, în direct pe Eurosport 2, de la ora 12:30.

Richard Carapaz a luat aurul la Tokyo

În frunte, McNulty nu a reușit să țină ritmul cu Richard Carapaz și s-a desprins de ecuadorian cu aproximativ 5 kilometri până la finish. Oamenii din spate au încercat să forțeze pe final, dar ecuadorianul nu a mai putut fi ajuns și a treciut de unul singur la linia de sosire, câștigând astfel aurul olimpic, poate cea mai importantă performanță din carieră, sau oricum undeva la egalitate cu tricul roz câștigat în Turul Italiei din 2019.
Lupta pentru argint a fost acerbă, fiind nevoie de photo-finish pentru a se stabili ordinea pe podium. În cele din urmă, Wout Van Aert a luat argintul, iar Tadej Pogacar a fost nevoit să se mulțumească cu medalia de bronz.
Performanța lui Carapaz este una impresionantă pentru țara sa, el fiind abia al doilea medaliat al Ecuadorului în istoria Jocurilor Olimpice.
Clasament final
https://i.eurosport.com/2021/07/24/3179754.jpg
Paris - Roubaix
Wout Van Aert va lua startul în Paris-Roubaix! Jumbo Visma nu are așteptări prea mari de la belgian
14/04/2022 LA 14:20
Tour des Flandres
Mathieu Van Der Poel a câștigat pentru a doua oară în carieră Turul Flandrei! Pogacar, marele învins
03/04/2022 LA 14:49