Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Richard Carapaz a câștigat medalia de aur la Tokyo! Van Aert și Pogacar au completat podiumul

Nicu Savin

Actualizat 24/07/2021 la 11:54 GMT+3

Richard Carapaz este noul campion olimpic pe șosea. Ecuadorianul s-a impus entuaziasmant într-o cursă foarte epuizantă, Medalia de argint i-a revenit belgianului Wout Van Aert, în timp ce bronzul a fost câștigat de Tadej Pogacar.

Richard Carapaz jubelt über seinen Olympiasieg

Credit imagine: Eurosport

Cursa de șosea de la Jocurile Olimpice s-a desfășurat exact așa cum era de așteptat, cu oamenii puternici din pluton fiind în prim plan la final. Deși evadarea zilei, din care a făcut parte în primă instanță și Edi Grosu, a avut peste 15 minute avans la un moment dat, cățărătorii au ajuns să lupte pentru medalii.
Cursa a fost marcată și de o căzătură neașteptată a lui Geraint Thomas, care fără să fie jenat de nimic s-a prăbușit pe șosea. Deși a continuat cursa, galezul nu a putut ține ritmul și a rămas în urmă.
picture

Jocurile Olimpice: Căzătură pentru Geraint Thomas la Tokyo 2020

Cu aproximativ 25 de kilometri înainte de final, Richard Carapaz și Brandon McNulty au atacat din grupul fruntaș și au reușit să se desprindă. Grupul urmăritor a fost condus în special de Wout Van Aert, ceilalți rutieri refuzând să își irosească forțele și lăsând totul pe seama belgianului.
Ana Maria Popescu va lupta pentru un loc în finala probei de spadă, în direct pe Eurosport 2, de la ora 12:30.

Richard Carapaz a luat aurul la Tokyo

În frunte, McNulty nu a reușit să țină ritmul cu Richard Carapaz și s-a desprins de ecuadorian cu aproximativ 5 kilometri până la finish. Oamenii din spate au încercat să forțeze pe final, dar ecuadorianul nu a mai putut fi ajuns și a treciut de unul singur la linia de sosire, câștigând astfel aurul olimpic, poate cea mai importantă performanță din carieră, sau oricum undeva la egalitate cu tricul roz câștigat în Turul Italiei din 2019.
Lupta pentru argint a fost acerbă, fiind nevoie de photo-finish pentru a se stabili ordinea pe podium. În cele din urmă, Wout Van Aert a luat argintul, iar Tadej Pogacar a fost nevoit să se mulțumească cu medalia de bronz.
Performanța lui Carapaz este una impresionantă pentru țara sa, el fiind abia al doilea medaliat al Ecuadorului în istoria Jocurilor Olimpice.
Clasament final
Clasament Final
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo