Ciclismul românesc va fi reprezentat la Tokyo de doar 2 sportivi: Eduard Grosu în cursa pe șosea, respectiv Vlad Dascălu în concursul de mountain bike. Dacă pentru Edi misiunea va fi aproape imposibilă, traseul fiind unul favorabil cățărătorilor (peste 5000 de metri diferență de nivel și câteva ascensiuni foarte dificile), Vlad Dascălu are mai multe șanse de a bifa un rezultat notabil.
De aceeași părere este și Alex Ciocan, președintele Federației Române de ciclism, care a vorbit pe larg despre acest subiect într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Agerpres.
"Noi avem doi sportivi calificaţi, pe Vlad Dascălu la mountain bike şi pe Eduard Grosu la şosea. De la Edi Grosu ne aşteptăm să facă parte dintr-o evadare în prima parte a cursei, deşi nu cred că poate termina cursa, pentru că este o cursă care nu i se potriveşte. În sensul în care este o cursă cu o foarte multă urcare. Însă în ceea ce îl priveşte pe Vlad Dascălu, fost campion mondial de mountain bike la tineret, noi credem că se poate clasa între primii 10 şi cu puţin noroc chiar între primii 5-6 la Tokyo.", a declarat Alex Ciocan pentru sursa citată.
Olympic Games
VIDEO | I s-a dezmembrat bicicleta și s-a prăbușit pe velodrom! "Nu am văzut niciodată așa ceva!"
02/08/2021 LA 15:13
  • Joi este a doua zi de concursuri la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar programul va fi unul extrem de interesant: Honduras - România şi Brazilia - Germania sunt capetele de afiş, în competiţia de fotbal. Programul poate fi văzut aici.

Tokyo 2020 | Alex Ciocan: "Vlad este în momentul de faţă printre cei mai buni la mountain bike"

Vlad Dascălu este ocupantul locului 16 mondial la mountain bike, dar la Jocurile Olimpice orice este posibil și românul poate veni acasă cu un rezultat foarte bun. Alex Ciocan a punctat și faptul că sportivul român traversează o formă foarte bună, iar o prezență a sa chiar pe podium nu ar fi neapărat o surpriză uriașă.
"Vlad Dascălu a câştigat Cupa Italiei, ceea ce este aproape ca o Cupă Mondială, de asemenea a venit pe locul cinci la penultima Cupă Mondială la care a participat, a devenit campion naţional a patra oară consecutiv acum câteva zile.... Deci este pe o pantă bună de formă.
Poate o să sune lăudăros, dar nu cred că va fi o surpriză atât de mare ca el să se întoarcă de la Tokyo cu o medalie. Va fi în schimb o bucurie extrem de mare, pentru că Vlad şi-a demonstrat valoarea. El a câştigat acum doi ani, chiar înainte de pandemie, titlul mondial, titlul european şi Cupa Mondială. OK, pentru el să vină cu o medalie e o surpriză, dar nu o surpriză mare, pentru că Vlad este în momentul de faţă printre cei mai buni la mountain bike. Dacă mă trimiteţi pe mine acum şi mă întorc de la Tokyo cu o medalie, atunci da, este o surpriză enormă, dar pentru Vlad cu siguranţă este doar o bucurie pe care el ne-ar putea-o face tuturor.", a adăugat președintele FRC.
Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie. Naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo mâine. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
https://i.eurosport.com/2021/07/15/3173912.jpg
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games
Derapaj xenofob incredibil la Jocurile Olimpice: "Prinde cămilele alea din urmă"
29/07/2021 LA 09:36
Olympic Games
Primoz Roglic este campion olimpic! Slovenul a luat aur la proba de contratimp de la Tokyo
28/07/2021 LA 08:31