Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cees Bol, victorie impresionantă în etapa a 2-a din Paris-Nice! Matthews a devenit lider la general

Nicu Savin

Actualizat 08/03/2021 la 17:34 GMT+2

Olandezul Cees Bol a reușit să câștige la sprint etapa a 2-a din Paris-Nice. Rutierul de la DSM (fostă Sunweb) a câștigat categoric sprintul din Amilly, fiind urmat de Mads Pedersen și Michael Matthews, care a devenit și liderul clasamentului general.

Cees Bol (Team DSM) a câștigat etapa a 2-a din Paris-Nice

Credit imagine: Getty Images

Conform așteptărilor, echipele sprinterilor și-au făcut treaba și astăzi, iar finish-ul s-a decis în urma unei lupte între cei mai rapizi oameni din pluton. După ce ieri Sam Bennett s-a impus categoric la finish-ul din Saint-Cyr-L'Ecole, astăzi olandezul Cees Bol (DSM) a trecut primul linia de sosire, învingându-i destul de clar pe Mads Pedersen (Trek Segafredo) și pe Michael Matthews (Team BikeExchange).
Aceasta a fost prima victorie a sezonului pentru sprinterul de 25 de ani și cea de-a 5-a a carierei. La final, Bol a fost foarte entuziasmat de succesul său:
"Este un sentiment minunat. M-am chinuit la începutul sezonului, dar am continuat să cred și astăzi, cu ajutorul extraordinar din partea echipei am reușit să câștig. Băieții de la Trek au făcut o lansare excelentă, dar am așteptat momentul propice și am avut forța să câștig. Victoria asta îmi aduce multă încredere pentru ceea ce urmează.", a declarat Bol la final.
Datorită locului 3 ocupat în etapa de astăzi, australianul Michael Matthews a preluat conducerea în clasamentul general, având 4 secunde avans față de Mads Pedersen și Sam Bennett. În clasamentul pe puncte, Bennett și Pedersen împart prima poziție (21 de puncte), fiind urmați îndeaproape de Matthews (19 puncte).
După ce ieri am avut parte de abandonul nefericit al lui Richie Porte, astăzi oamenii de general au ajuns în siguranță la final.
Mâine va urma etapa de contratimp de la Gien, care se va desfășura pe un traseu plat, lung de 14,4 kilometri.

Desfășurarea etapei a 2-a din Paris-Nice

Pe un traseu aproape în totalitate plat, doar vântul putea face ca la finish să nu avem parte de un sprint masiv. Totuși, după 20 de kilometri de cursă, Sander Armee (Qhubeka Assos) și Dries de Bondt (Alpecin-Fenix) și-au încercat norocul și eu evadat. Ei au reușit să pună peste 4 minute în fața plutonului, dar apoi Deceuninck a trecut la trenă și cu 100 de kilometri înainte de final cei doi au fost prinși.
Pe o porțiune expusă vântului lateral, plutonul s-a rupt la un moment dat, însă nu s-a putut crea o bordură cu adevărat.
Ultimii 80 de kilometri au fost parcurși cu toți rutierii în pluton compact și finish-ul s-a decis la sprint. Un ac de păr situat cu 1,5 kilometri înainte de final a creat haos în trenulețelor echipelor, iar la intrarea în ultimul kilometru s-a căzut, creându-se o oarecare degringoladă.
Finish-ul a fost într-o ușoară urcare, iar Cees Bol (DSM) a fost cel mai puternic, câștigând cu o biciclătă avans în fața lui Mads Pedersen (Trek Segafredo) și Michael Matthews (Team BikeExchange).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo