Conform așteptărilor, echipele sprinterilor și-au făcut treaba și astăzi, iar finish-ul s-a decis în urma unei lupte între cei mai rapizi oameni din pluton. După ce ieri Sam Bennett s-a impus categoric la finish-ul din Saint-Cyr-L'Ecole, astăzi olandezul Cees Bol (DSM) a trecut primul linia de sosire, învingându-i destul de clar pe Mads Pedersen (Trek Segafredo) și pe Michael Matthews (Team BikeExchange).
Aceasta a fost prima victorie a sezonului pentru sprinterul de 25 de ani și cea de-a 5-a a carierei. La final, Bol a fost foarte entuziasmat de succesul său:
Paris - Roubaix
Paris-Roubaix 2021 | Van Aert și Van der Poel sunt mari favoriți, dar Deceuninck are o echipă de vis
30/09/2021 LA 15:11
"Este un sentiment minunat. M-am chinuit la începutul sezonului, dar am continuat să cred și astăzi, cu ajutorul extraordinar din partea echipei am reușit să câștig. Băieții de la Trek au făcut o lansare excelentă, dar am așteptat momentul propice și am avut forța să câștig. Victoria asta îmi aduce multă încredere pentru ceea ce urmează.", a declarat Bol la final.
Datorită locului 3 ocupat în etapa de astăzi, australianul Michael Matthews a preluat conducerea în clasamentul general, având 4 secunde avans față de Mads Pedersen și Sam Bennett. În clasamentul pe puncte, Bennett și Pedersen împart prima poziție (21 de puncte), fiind urmați îndeaproape de Matthews (19 puncte).
După ce ieri am avut parte de abandonul nefericit al lui Richie Porte, astăzi oamenii de general au ajuns în siguranță la final.
Mâine va urma etapa de contratimp de la Gien, care se va desfășura pe un traseu plat, lung de 14,4 kilometri.

Desfășurarea etapei a 2-a din Paris-Nice

Pe un traseu aproape în totalitate plat, doar vântul putea face ca la finish să nu avem parte de un sprint masiv. Totuși, după 20 de kilometri de cursă, Sander Armee (Qhubeka Assos) și Dries de Bondt (Alpecin-Fenix) și-au încercat norocul și eu evadat. Ei au reușit să pună peste 4 minute în fața plutonului, dar apoi Deceuninck a trecut la trenă și cu 100 de kilometri înainte de final cei doi au fost prinși.
Pe o porțiune expusă vântului lateral, plutonul s-a rupt la un moment dat, însă nu s-a putut crea o bordură cu adevărat.
Ultimii 80 de kilometri au fost parcurși cu toți rutierii în pluton compact și finish-ul s-a decis la sprint. Un ac de păr situat cu 1,5 kilometri înainte de final a creat haos în trenulețelor echipelor, iar la intrarea în ultimul kilometru s-a căzut, creându-se o oarecare degringoladă.
Finish-ul a fost într-o ușoară urcare, iar Cees Bol (DSM) a fost cel mai puternic, câștigând cu o biciclătă avans în fața lui Mads Pedersen (Trek Segafredo) și Michael Matthews (Team BikeExchange).
Ciclism
Campionatele Mondiale de Ciclism: favoriții în cursa de șosea. Cine îl oprește pe Wout Van Aert?
24/09/2021 LA 11:46
Vuelta a España
Vuelta 2021 | Cinci sprinteri de urmărit în ultimul mare tur ciclist al sezonului
12/08/2021 LA 11:33