Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Paris-Roubaix 2021 va avea loc în octombrie! Situația pandemică din Franța a dus la amânarea cursei

Nicu Savin

Publicat 01/04/2021 la 18:32 GMT+3

Paris-Roubaix este printre cele mai așteptate curse din ciclismul mondial. Din cauza restricțiilor impuse de autoritățile de la Paris, clasica din nordul Franței nu va avea loc la data stabilită (11 aprilie), ci a fost amânată pentru începutul lunii octombrie.

Paris-Roubaix

Credit imagine: Eurosport

Clasica Paris-Roubaix, care în acest an trebuia să aibă loc în premieră și la feminin, trebuia să se desfășoare în week-end-ul 10-11 aprilie, dar situația pandemică din Franța nu permite acest lucru. Președintele Emanuel Macron a anunțat o nouă serie de restricții pentru următoarele 3 săptămâni, astfel că orice eveniment programat în această perioadă a fost anulat.
Cursa nu a fost eliminată din calendarul sezonului 2021, UCI fiind de acord să reprogrameze cursa feminină pentru sâmbătă, 2 octombrie și cea masculină pentru duminică, 3 octombrie.
Noile date cad la fix o săptămână după Campionatele Mondiale, care vor avea loc în Belgia în acest an. De asemenea, datele se suprapun cu Giro dell’Emilia, dar e foarte probabil ca cele 2 curse să atragă tipuri diferite de rutieri, traseul competiției din Italia fiind mult mai atractiv pentru cățărătorii puri, care de obicei evită să meargă în Paris-Roubaix.
Bernard Hinault - Paris-Roubaix 1981

Paris-Roubaix 2021 a fost amânat pentru luna octombrie

Anul trecut, Paris-Roubaix a fost singura cursă importantă care nu a avut loc. După izbucnirea pandemiei, "Regina Clasicelor" a fost mutată în toamnă, dar din cauza valului doi de Covid-19 din nordul Franței a fost anulată definitiv.
Organizatorul Paris-Roubaix, ASO, a încercat să convingă autoritățile locale și naționale să permită desfășurarea cursei în condiții stricte și fără fani pe margine. Autoritățile au refuzat însă categoric, deoarece nordul Franței și, în special, regiunea Hauts-de-France (lângă Belgia), unde se desfășoară cea mai mare parte a cursei, sunt din nou printre cele mai afectate zone ale celui de-al treilea val de infecție din Hexagon.
Totuși, toate părțile implicate sunt mulțumite că s-a găsit o soluție ca celebra clasică cu peste 120 de ani de istorie să aibe loc în 2021.
"Pentru UCI și pentru comunitatea ciclistă a fost foarte important ca ambele curse să poată avea loc în 2021 și sunt încântat că au fost găsite noi date potrivite. Paris-Roubaix este unul dintre monumentele calendarului UCI WorldTour. Prin urmare, a fost esențial să se găsească, împreună cu toate părțile interesate, o dată de amânare adecvată, în concordanță cu statutul acestui eveniment mitic atât de apreciat de rutieri și fani, mai ales că în acest an va fi și ediția inaugurală la feminin.", a spus președintele UCI, David Lappartient.
Paris-Roubaix a avut loc pentru prima dată în 1896, iar de atunci s-a desfășurat an de an până anul trecut, cu excepția perioadelor celor 2 războaie mondiale. Belgienii Roger De Vlaeminck (1972, 1974, 1975, 1977) și legendarul Tom Boonen (2005, 2008, 2009, 2012) dețin recordul de victorii, fiecare câștigând de câte 4 ori "Iadul Nordului". Ultimul câștigător de Paris-Roubaix este Philippe Gilbert, care s-a impus în 2019.
Ciclsimul continuă cu Turul Flandrei, o altă clasică monument, care va fi duminică, 4 aprilie, în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo