Clasica monument Paris - Roubaix va avea în sfârșit loc, după ce a fost anulată în 2020 și amânată din primăvară în toamnă în acest an. Faptul că se va disputa pe final de sezon, schimbă puțin datele problemei, deoarece rutierii vin după un an extenuant, iar condițiile meteo se anunță a fi vitrege.
Chiar și așa, marii favoriți sunt tot specialiștii din cursele clasice, iar Mathieu Van Der Poel este cu singuranță unul dintre ei. Olandezul vine după o cursă pe șosea de la Campionatele Mondiale din Flandra, unde a terminat pe locul 8, rezultat mai degrabă dezamăgitor.
Faptul că rutierul celor de la Alpecin Fenix a terminat cursa din Flandra este un lucru îmbucurător pentru fanii săi, deoarece nu se știa exact dacă acesta poate să ducă o cursă atât de dificilă, după ce spatele său a avut de suferit în urma căzăturii de la Jocurile Olimpice, în proba de mountain-bike.
Ciclism
Van Aert a explicat prin ce a trecut în Paris-Roubaix. De ce nu a avut vreo șansă să câștige
04/10/2021 LA 11:10
Deși nu s-a văzut în timpul cursei de la mondiale, Van Der Poel a admis că nu este refăcut 100%, dar speră că poate face o figură frumoasă în Paris-Roubaix: "Știam că va fi dificil să ating forma maximă la mondiale, dar speram că în final, cu puțin noroc, să pot lua tricoul. Nu a funcționat, dar sper că acea cursă a contribuit la creșterea formei mele și că pot încheia într-un mod frumos. Forma mea nu e de 100% și cred că toată lumea care mă cunoaște a văzut în ultimele curse că nu am fost capabil să fac niște atacuri pe care le fac de obicei. Forma a fost destul de OK și sper să fac puțin ceva mai mult duminică, dar vom vedea - este și o cursă diferită.Spatele meu nu este încă la 100%, dar nu mă mai deranjează pe bicicletă".
Citește și:
COLBRELLI "PLÂNGE" DUPĂ TRICOUL CURCUBEU! "AM AVUT OCHI DOAR PENTRU VAN AERT ȘI VAN DER POEL"

Van Der Poel nu crede că va fi avantajat de vremea ploioasă

Pentru prima dată din 2002 încoace, Paris - Roubaix s-ar putea desfășura în cea mai mare parte pe o vreme ploioasă, fapt care va îngreuna categoric misiunea rutierilor. Porțiunile de pavate vor deveni adevărate patinoare, iar căzăturile vor fi aproape inevitabile.
În aceste condiții, cine va reuși să se ferească cel mai mult de incidente va avea câștig de cauză, iar Van Der Poel a recunoscut că totul va fi foarte periculos. Olandezul este cvadruplu campion mondial la ciclocross, dar nu crede că acest lucru îl va ajuta neapărat, deoarece acum va rula într-un pluton foarte numeros.
"Este dificil de spus dacă am vreun avantaj. Așa cum am mai spus, atunci când rulezi într-un plutontrebuie să-i ai în vedere și pe ceilalți rutieri. Nu e ca și când ai totul în propriile mâini. Va fi alunecos și agitatia va fi mare. Și dacă este uscat, Paris-Roubaix este deja o cursă destul de grea. Dacă este umed, devine și mai tehnică. Problema este că rulezi într-un plutonnumeros și dacă se prăbușesc în fața ta, este dificil să eviți problemele. Trebuie să fii foarte precaut și să încerci să nu spargi și să eviți căzăturile. Cred că va fi cu atât mai interesant pe un traseu umed.", a completat Van Der Poel.
Paris-Roubaix, ea de-a 4-a clasică monument a anului, va avea loc duminică, 3 octombrie, și va putea fi urmărită integral, în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Paris - Roubaix
Paris-Roubaix 2021 | Van Aert și Van der Poel sunt mari favoriți, dar Deceuninck are o echipă de vis
30/09/2021 LA 15:11
Ciclism
Colbrelli "plânge" după tricoul curcubeu! "Am avut ochi doar pentru Van Aert și Van der Poel"
27/09/2021 LA 08:25