Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dylan Van Baarle a câștigat Paris - Roubaix 2022 | Olandezul, victoria carierei, după o cursă nebună

Nicu Savin

Actualizat 17/04/2022 la 18:04 GMT+3

Dylan Van Baarle este câștigătorul celei de-a 119-a ediție a Paris - Roubaix. Olandezul a făcut o cursă memorabilă și a ajuns singur la finish-ul de pe velodromul din Roubaix. Podiumul a fost completat de Wout Van Aert și Stefan Kung.

Dylan van Baarle (Ineos Grenadiers) bejubelt seinen Sieg bei Paris-Roubaix

Credit imagine: Getty Images

Dylan Van Baarle a fost omul zilei în Paris - Roubaix. Olandezul de la Ineos s-a ferit de incidente și a gestionat impecabil finalul cursei, reușind să obțină cea mai importantă victorie a carierei, trecându-și în palmares primul monument.
Cursa a fost una nebună încă de la început. După numai 50 de kilometri, plutonul a fost rupt în două în urma unei borduri, iar Ineos a avut toți oamenii în față, ceea ce în final s-a dovedit o lovitură câștigătoare. Van Baarle a ieșit la rampă imediat după intrarea în ultimii 30 de kilometri, când a ajuns din urmă grupul de 3 rutieri care conducea cursa, format din Tom Devriendt (Intermarche), Matej Mohoric (Bahrain) și Yves Lampaert (Quick Step).
Olandezul nu a stat prea mult la discuții și a atacat furibund pe al 27-lea sector de pavate (din 30) și nimeni nu a avut răspuns. Fără vitorie în acest sezon, Van Baarle a mers impecabil până la final și a ajuns singur la sosirea de pe celebrul velodrom din Roubaix.
Lupta pentru locul doi părea o afacere între Matej Mohoric și Yves Lampaert, dar belgianul suferit o căzătură oribilă, din cauza unui spectator care a stat prea aproape de stradă.
În cele din urmă, celelalte locuri pe podium au fost disputate de Wout Van Aert, Matej Mohoric, Tom Devriendt și Stefan Kung. Van Aert a câștigat sprintul, obținând un loc doi la care nu multă lume se aștepta, având în vedere problemele de sănătate avute de el în ultima vreme. Stefan Kung l-a învins cu un vârf de roată pe Devriendt și a obținut locul 3

Paris - Roubaix 2022 | Desfășurarea cursei

Chiar dacă vremea a fost excelentă, condițiile meteo au înfluențat serios desfășurarea cursei. Primii 100 de kilometri erau fără mari dificultăți, iar specialiștii se așteptau să nu aibă loc mari mișcări în această zonă, dar vântul a jucat un rol esențial. După aprozimativ 50 de kilometri s-a creat o bordură, iar Ineos a avut toți oamenii în față și a tras foarte tare, astfel că plutonul s-a rupt în două.
Oameni precum Mathieu Van Der Poel, Wout Van Aert, Kasper Asgreen, Christophe Laporte sau Mads Pedersen au fost prinși în spate.
picture

Paris-Roubaix | Momentul în care plutonul s-a rupt în două! Van Der Poel și Van Aert, prinși în urmă

Din acel moment a început o cursă de urmărire pentru oamenii din al doilea grup, dar timp de aproximativ 100 de kilometri s-a alergat în gol, ecartul față de grupul fruntaș oscilând între unul și două minute. Odată cu începerea sectoarelor de pavate au început penele de cauciuc și căzăturile, care au făcut ravagii fiecare grup. Filippo Ganna a fost cel mai ghinionist, având probleme tehnice în două rânduri. Italianul a revenit de fiecare dată, dar nu a mai făcut față ulterior atacurilor care s-au dat.
picture

Paris - Roubaix | La trouée d'Arenberg, primul dintre cele 3 sectoare de pavate notat cu 5 stele

Un cvartet format din Matej Mohoric, Casper Pedersen, Tom Devriendt și Laurent Pichon s-a desprins când mai erau aproximativ 100 de kilometri până la finish, dar urmăritorii au organizat în spate un grup solid, care a început urmărirea. Pedersen și Pichon nu au ținut ritmul cu Mohoric și Devriendt și au fost pe rând înghițiți de grupul urmăritor, care aduna circa 12 rutieri, printre care Van Der Poel, Van Aert, Van Baarle, Stuyven, Kung sau Ben Turner.
Mohoric a fost și el lovit de ghnion și a spart, astfel că Tom Devriendt a rămas singur în față, având șansa carierei. Rutierul de la Intermarche nu a rezistat însă tăvălugului care venea din urma sa și a fost ajuns de Matej Mohoric și Yves Lampaert când mai erau 28 de kilometri. Celor 3 li s-a alăturat și Dylan Van Baarle, iar în spate Van Aert a fost principalul om care a dus trenă pentru grupul urmăritor.
Jasper Stuyven a fost primul care a atacat din spate, iar Van Aert și Kung au fost singurii care au răspuns, Van Der Poel și restul rutierilor din grup rămânând definitiv în urmă. Stuyven a fost scos și el din joc de o pană de cauciuc, astfel că șansele cvartetului din frunte creșteau cu fiecare metru parcurs.
Pe cel de-al 26-lea sector de pavate (din 30), Dylan Van Baarle a accelerat din grupul fruntaș, iar Devriendt a fost primul care a cedat. Nici Mohoric și Lampaert nu au făcut față și olandezul s-a îndepărat ușor-ușor de cei doi. Rutierul de la Ineos a mers impecabil pe ultimii 15 kilometri și nu a mai putut fi ajuns până la final, obținând astfel victoria carierei. Wout Van Aert a câștigat sprintul pentru locul doi, iar Stefan Kung a completat podiumul.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo